Skoplje i Priština potpisali Memorandum o saradnji u odbrani (FOTO)

14.04.2022

16:56

0

Cilj Memoranduma da koordinira i sinhronizuje pravni okvir, mere, radnje i aktivnosti koje obezbeđuju najuspešnije sprovođenje svih međusobnih sporazuma

Skoplje i Priština potpisali Memorandum o saradnji u odbrani (FOTO)
Skoplje - Copyright Pixabay

Ministar odbrane privremenih institucija u Prištini Armend Mehaj i ministarka odbrane Severne Makedonije Slavjanka Petrovska, potpisali su Memorandum o razumevanju u saradnji u oblasti odbrane i bezbednosti.

Ovim dokumentom biće regulisan pravni okvir i aktivnosti za sprovođenje sporazuma.

Mehaj je naveo da je cilj Memoranduma da koordinira i sinhronizuje pravni okvir, mere, radnje i aktivnosti koje obezbeđuju najuspešnije sprovođenje svih međusobnih sporazuma.

- Proces integracije Severne Makedonije je iskustvo koje ćemo zajedno podeliti u našem procesu evroatlantskih integracija, rekao je Mehaj, prenosi RTS.

Petrovska je, kako je saopštilo ministarstvo odbrane privremenih institucija u Prištini, sa svoje strane izrazila spremnost za produbljivanje bilateralne saradnje, nudeći iskustvo procesa integracije u evroatlantske strukture kroz koje je Severna Makedonija prošla.

 

 

Ona je ponudila i podršku u relevantnim procesima sa nivoa država članica NATO-a i vizija trajnog mira, bezbednosti i stabilnosti u regionu i šire.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike