"Pozivamo ministra i vladu da se ograde od ovog skupa": Oštra reakcija povodom veličanja HOS-a u Splitu

10.04.2022

21:41

0

SDP ocenjuje da je nedopustivo da se, kako je navedeno, "domovinski rat", kako zvanični Zagreb naziva sukobe 90-tih u Hrvatskoj, i stvaranje današnje Hrvatske dovodi na bilo koji način u vezu sa zločinačkom NDH, koja je bila kvislinška tvorevina

"Pozivamo ministra i vladu da se ograde od ovog skupa": Oštra reakcija povodom veličanja HOS-a u Splitu
zagreb-g69eba2c55_1920 - Copyright Pixabay

Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP) osudila je danas izjavu izaslanika ministra veterana, brigadira Matka Raosa na skupu HOS-ovaca u Splitu koji je rekao da "ne bi bilo današnje Hrvatske da nije bilo 10. aprila 1941.", kada je osnovana kvislinška NDH i pozvala vladu da se od te izjave ogradi.

Pre 81. godinu nastala je zloglasna NDH: Srbi morali da predaju radio aparate, bilo im je zabranjeno da šetaju gradom

- Ne možemo dopustiti niti tolerisati da ljudi koji predstavljaju ministra i vladu imaju ovakav stav. Pozivamo ministra i vladu da se ograde od ovog skupa i reči njihovog izaslanika Raosa - navodi se u saopštenju SDP koje potpisuje potpredsednik stranke Ranko Ostojić, prenosi Hina.

SDP ocenjuje da je nedopustivo da se, kako je navedeno, "domovinski rat", kako zvanični Zagreb naziva sukobe 90-tih u Hrvatskoj, i stvaranje današnje Hrvatske dovodi na bilo koji način u vezu sa zločinačkom NDH, koja je bila kvislinška tvorevina.

"HOS-ovci onda bili za dom spremni, a to su i danas": Skandalozna proslava NDH u Splitu i veličanje ustaškog zapovednika (VIDEO)

Hrvatska, kao i cela slobodna Evropa, nastala je na temeljima i vrednostima antifašizma, što je definisano hrvatskim Ustavom, rekao je Ostojić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike