Berane reklo "ne" Milovom represivnom režimu, Ulcinj i dalje neodlučan

28.03.2022

17:37

0

U Beranama, kaže Pavićević, imamo još jednu interesantnu situaciju, jer su lideri pojedinih partija već iskazali stav da u budućoj vladi ne treba da budu ni SNP ni DPS

Berane reklo "ne" Milovom represivnom režimu, Ulcinj i dalje neodlučan
profimedia milo djukanovic -0636802145 - Copyright Profimedia

Nakon izbora u Beranama i Ulcinju opšte je zapažanje da DPS tone, da doživljava debakl od izbora do izbora u Crnoj Gori, kaže politikolog Vladimir Pavićević.

Lista „Da za Berane i Crnu Goru”, koju je predvodio DPS na jučerašnjim izborima u Beranama, osvojila je oko 3.800 glasova, što je 2.500 manje nego na parlamentarnim izborima održanim u avgustu 2020. godine, a 4.300 manje nego na lokalnim izborima 2018. godine.

Taj pad DPS-a je naročito vidljiv u Beranama gde su prepolovili svoj rezultat sa parlamentarnih izbora 2020. godine. U Ulcinju imamo situaciju da lista oko Dritana Abazovića ima dva puta više glasova nego lista oko DPS-a. Dakle, ovo je jedan izborni debakl DPS-a, i ako ima imalo pameti u toj stranci ovo im je upaljena crvena lampica da moraju preduzeti neke promene, koje bi morale da budu i kadrovske i, doktrinarne, jer je očigledno da oni dalje više ne mogu ovako, osim ako ne računaju na sopstvenu propast - kaže Pavićević, prenosi Sputnjik.

Prema njegovim rečima, druga bitna stvar koju su pokazali izbori u Beranama jeste da je SNP pokazao da ima stabilno biračko telo.

U Beranama, kaže Pavićević, imamo još jednu interesantnu situaciju, jer su lideri pojedinih partija već iskazali stav da u budućoj vladi ne treba da budu ni SNP ni DPS.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike