Kiša napravila haos u Herceg Novom: Odroni i poplave, najkritičnije u Meljinama (VIDEO)

31.03.2022

12:01

0

Najkritičnije je na području Meljina, gde preti opasnost da se izlije potok Nemila

Kiša napravila haos u Herceg Novom: Odroni i poplave, najkritičnije u Meljinama (VIDEO)
Copyright RINA

Od sinoć do osam časova jutros palo je 163 litra kiše na metar kvadratni u Herceg Novom, a obilne padavine prouzrokovale su izlivanje kanala i potoka pa su poplavljene javne površine, poslovni i privatni objekti. Najkritičnije je u Meljinama kod kružnog toka, zbog čega je tokom noći saobraćaj bio preusmeren ulicom Braće Pedišić. Poplavljene su i neke podrumske prostorije iz kojih su pripadnici Službe zaštite i spasavanja Opštine Herceg Novi izbacili pumpama vodu.

Prema rečima komandira smene Službe zaštite i spasavanja Vidaka Vukovića, najkritičnije je na području Meljina, gde preti opasnost da se izlije potok Nemila.

-Pomažemo građanima, a i pomogli smo da se saniraju prostorije u privrednom objektu Štil na Toploj. Srećna okolnost je da su radnici sa mašinama Briva pomogli da ne dođe do većih posledica  - navodi on.

Takođe, ekipa spasilaca je dežurna u Zelenici i prati tok Opačice. Došlo je i do izlivanja reke Sutorine u delu kod kuća Čeprnića i Rotkovića.

U Komunalnoj policiji kažu da je oko ponoći onemogućen prolaz na kružnom toku iz pravca Bolnice Meljine, jer je usled velikih padavina došlo do spiranja nasipa gde se izvode radovi.

Zabeležen je i manji odron na putu Meljine-Sitnica, kod Toriona.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/cdm

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike