Rusija uputila protest Hrvatskoj zbog optužbi na račun Putina!

29.03.2022

06:19

0

Rusija protestuje i smatra neprihvatljivim to što je Grlić Radman izabranu rusku vlast nazvao režimom i javno poželeo da ne ostane još dugo na vlasti, prenela je Hina

Rusija uputila protest Hrvatskoj zbog optužbi na račun Putina!
zagreb-g69eba2c55_1920 - Copyright Pixabay

Rusija je uputila snažan protest Hrvatskoj zbog toga što je ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman predsednika Vladimira Putina nazvao ratnim zločincem, saopštila je ruska ambasada.

-Uvredljivi jezik i neutemeljene optužbe na račun predsednika Ruske Federacije apsolutno su neprihvatljive- kaže se u saopštenju.

Rusija protestuje i smatra neprihvatljivim to što je Grlić Radman izabranu rusku vlast nazvao režimom i javno poželeo da ne ostane još dugo na vlasti, prenela je Hina.

-Ovakvo neodgovorno ponašanje predstavnika hrvatskog rukovodstva razara tkivo bilateralnih rusko-hrvatskih odnosa koji ove godine obeležavaju 30 godina - navodi se u ruskom saopštenju.

U njemu se službeni Zagreb poziva da se uzdrži od izazivanja negativnih posledica za međudržavne odnose Rusije i Hrvatske, preneo je portal Index.hr.

-Takođe, smatramo potrebnim pridržavati se opšteprihvaćenih pravila međunarodne komunikacije i diplomatskog bontona -navodi ambasada.

Šef hrvatske diplomatije Gordan Grlić Radman izjavio je 23. marta da je Vladimir Putin ratni zločinac i izrazio nadu da "autokratski režim" neće biti dugog veka, te poručio da bi Hrvatska znala da uzvrati u slučaju da Rusija ostvari pretnje prema Hrvatskoj.

Grlić Radman je gostujući u emisiji Hrvatskog radija "A sada vlada" rekao da ne smatra realnim pretnje ruskog ambasadora u BiH Igora Kalabuhova.

Ocenio je da je reč o obliku zastrašivanja i ne veruje da ruski ambasador govori u ime nečega što bi se stvarno moglo dogoditi.

Kalabuhov je za sarajevske medije ranije izjavio da Moskva zadržava pravo da reaguje, ukoliko bi BiH odlučila da se priključi NATO i upitao: "Otkud vi znate da nemamo planove i protiv Hrvatske, Poljske, Bugarske kao članice NATO-a".

U malo izglednom scenariju ostvarenih pretnji Hrvatska bi znala da uzvrati, kazao je Grlić Radman.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike