Požar guta planinu kod Zenice: Vatrogasci očajni - nemoćni pred vatrenom stihijom

28.03.2022

21:55

0

Večeras je vatrena stihija zahvatila veće područje planine Lisac, a vatrogasci bespomoćno mogu samo da posmatraju kako vatra guta veću površinu trave i drveća

Požar guta planinu kod Zenice: Vatrogasci očajni - nemoćni pred vatrenom stihijom
Ilustracija - Copyright Profimedia

Na području Zenice u BiH požari ne jenjavaju već drugu noć zaredom.


Večeras je vatrena stihija zahvatila veće područje planine Lisac, a vatrogasci bespomoćno mogu samo da posmatraju kako vatra guta veću površinu trave i drveća, javlja Klix.ba.

U predvečernjim satima nova lokacija i nova nekontrolisana vatra zahvatila je područje planine Lisac gđe se nalazi i glavni relej za šire područje, a kako navodi sarajevski portal, sve ekipe vatrogasne jedinice Zenica su na terenu.

- Vatra koja je večeras izbila na Liscu prvenstveno je krenula prema releju, a promenom smera vetra sada već ide ka naselju Gradišće. Vatrogasci su na određenim položajima, a zbog nepristupačnog terena nemoguće je gasiti ovaj požar - kazali su za Klix sa terena.

Zbog aktivnih velikih divljih požara na području grada Zenice u Vranduku, Janjićima i drugim mestima sve ekipe vatrogasaca su na terenima s policijom, a razmatra se i angažman Gorske službe spasavanja koja je u nedelju do kasno u noć gasila požar na Zmajevcu.

Klix dodaje da meštani nedaleko od Gradišća sumnjaju da postoje osobe koje podmeću požare, a iz lokalne policije su danas saopštili da je na području Breze procesuiran F.S. koji je na svojoj parceli zapalio travu i nisko rastinje koje se kasnije proširilo na veće područje.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike