Oglasio se MUP Republike Srpske: Poznat motiv zbog kojeg je ubijen Radenko Bašić!

28.03.2022

14:02

0

MUP Srpske uhapsio je Aleksandra Miljatovića iz Banjaluke pod sumnjom da je ubio Bašića i Dalibora Railića iz Prijedora pod sumnjom da je organizator i nalogodavac ubistva

Oglasio se MUP Republike Srpske: Poznat motiv zbog kojeg je ubijen Radenko Bašić!
Kotež 2 - Copyright 24sedam

- Motiv za ubistvo načelnika kriminalističke policije Prijedora Radenka Bašića je istraga u okviru akcije "Storidž dva", u koju je bio umešan Dalibor Railić - saopštio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač koji je potvrdio da je Railić nalogodavac ubistva, da mu je određen jednomesečni pritvor u drugom predmetu - za organizovani kriminalitet i šverc teških droga, prenosi Tanjug.

- Pre toga nismo imali konkretne podatke. SIPA je imala od sredine decembra u kancelariji u Mostaru doušnika koji je imao informaciju da može da dođe do ugrožavanja života policijskog službenika za novac. U informaciji se spominje ime Railića. Ta informacija nikada zvanično nije došla do MUP-a Republike Srpske - rekao je Lukač.

Dodao da je slučaj ubistva Bašića signal za MUP da mora da radi organizovanije. MUP Srpske uhapsio je Aleksandra Miljatovića iz Banjaluke pod sumnjom da je ubio Bašića i Dalibora Railića iz Prijedora pod sumnjom da je organizator i nalogodavac ubistva.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike