Verovali ili ne: U Čapljini organizovali svečano otvaranje kućnog broja (FOTO)

19.03.2022

17:10

0

Svečana ceremonija je označila početak projekta "Izrada, dostava i ugradnja pločica sa nazivima mesta, ulica i kućnim broevima sa izradom registra prostornih jedinica na području Grada Čapljine"

Verovali ili ne: U Čapljini organizovali svečano otvaranje kućnog broja (FOTO)
seven-g23af2e851_1920 - Copyright Pixabay

Grad u Bosni i Hercegovini, Čapljina, svečano je dobio i kućne brojeve, naime, njihov gradonačelnik je ozbiljno shvatio ovakav projekat i zbog početka organizovao da se to posebno obeleži.

Nakon što je gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić postavio pločicu kućnog broja na Osnovnoj školi "Svitava", kućni broj je uz prisustvo delegacije i svečano otvoren.

Svečana ceremonija je označila početak projekta "Izrada, dostava i ugradnja pločica sa nazivima mesta, ulica i kućnim broevima sa izradom registra prostornih jedinica na području Grada Čapljine".

Međutim, pomalo je bizarno u 21. veku organizovati svečanu ceremoniju povodom realizacije ovakvih projekata.

- Označavaće se ulice, smerovi ulica, trgovi, bitne javne ustanove, raskrsnice i kružni tokovi, istakao je gradonačelnik Vidić.

 

 

Oni napominju kako će svaka kuća biti satelitski označena tako da će kada se projekt završi svako moći da ukuca naziv naseljenog mesta i broj, a navigacija će omogućiti pronalazak tačne lokacije.

Realizacija ovog projekta finansiraće se iz Proračuna grada Čapljine uz sufinsiranje Kantonalane Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/b92

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike