"Ovo je čista i jasna pretnja": Plenković besan zbog drona, optužuje - a ne zna koga! (VIDEO)

12.03.2022

08:34

0

Kako je dodao, letelica je očito lansirana na teritoriji Ukrajine, ali se ne zna u čijem je posedu bila, pošto i s ukrajinske i s ruske strane kažu da nije njihova

"Ovo je čista i jasna pretnja": Plenković besan zbog drona, optužuje - a ne zna koga! (VIDEO)
pjimage (1) - Copyright Profimedia / Printscreen / Facebook live / Index.hr

Hrvatski premijer Andrej Plenković obišao je danas s članovima vlade mesto pada bespilotne letelice gde se vrše istražne radnje i tom prilikom rekao da se takav događaj nije smeo dogoditi niti se sme više tolerisati.

Šta se desilo sa padom letelice u Zagrebu?

- Ovo upućuje na potrebu i tešnje saradnje unutar samog NATO-a, ovakvu situaciju ne možemo više tolerisati niti bi se trebala dogoditi, ovo je čista i jasna pretnja na koju se trebalo reagovati, dići ćemo je na sva tela, raditi na tome da podignemo spremnost nas i drugih kako bi se neutralizovala na nekom sigurnom mestu a ne da padne na glavni grad, i to u gusto naseljeni deo - rekao je on.

 

 

Hrvatska može da slavi što u eksploziji nema stradalih: Ozbiljan bezbednosni propust NATO članice (FOTO/VIDEO)

Kako je dodao, letelica je očito lansirana na teritoriji Ukrajine, ali se ne zna u čijem je posedu bila, pošto i s ukrajinske i s ruske strane kažu da nije njihova.

Milanović se oglasio povodom ukrajinske letelice koja je pala u Zagrebu: Ovo je ozbiljan incident!

- Letela je nad Hrvatskom oko sedam minuta i srušila se ovde doslovno gde je 7.500 studenata, restoran, noćni klub, stambene zgrade... Možemo reći da smo u ovoj velikoj i ozbiljnoj nesreći imali puno sreće, oštećeno je oko 40 automobila - rekao je Plenković.

On je ponovio da je juče upoznao sve lidere EU, uputio formalno pismo svima, obavestivši ih o incidentu i da se ovako nešto može dogoditi i u nekom drugom gradu - Budimpešti, Ljubljani, Bratislavi...

- Važno je jačati i intenzivirati međusobnu saradnju. Je li ovo bilo slučajno, greška ili namerno, ne znamo, tu su predstavnici i DORH-a (državnog tužilaštva) i policije i vojske, najpre će se pokušati iskopati letelica i videti ima li u njoj podataka - rekao je Plenković.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Index

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike