Zapadna propaganda ovde nema plodno tle: Udruženje gardista VRS pružilo podršku ruskom narodu u borbi protiv nacista

02.03.2022

12:57

0

Autor: 24sedam

Znamo da se Rusija sada bori protiv zapadnjačke ekspanzionističke hegemonije i potčinjavanja, poručili su gardisti VRS

Zapadna propaganda ovde nema plodno tle: Udruženje gardista VRS pružilo podršku ruskom narodu u borbi protiv nacista
Vojska Republike Srpske - Copyright Privatna arhiva

Dok traju sukobi u ukrajini između ruske vojske i ukrajinskih nacista, zapadnjačka propaganda se trudi da rusku stranu predstavi kao negativce. Na njihovu žalost, naši prostori nisu plodno tlo za njihove laži i neistine.

To pokazuju i veterani Vojske Republike Srpske, organizovani u Udruženje Gardista 1. gardijske motorizovane brigade GŠ VRS, koji su pozivali sva boračka udruženja, narod i predstavnike političkih partija iz Republike Srpske da iskažu podršku bratskom ruskom narodu protiv satanizacije i Ruskoj Federaciji u borbi protiv licemernih zapadnih globalističkih imperijalista.

Profimedia
 

- Izazovna vremena zahtevaju izazovne reakcije. U izazovnim vremenima Otadžbinskog rata 90-tih znali smo kako da reagujemo. Skoro maloletni stvarali smo i stvorili Republiku Srpsku. Časnom borbom borili smo se za pravo na život i slobodu srpskog naroda. Danas kada osećamo nepravdu koja se nanosi bratskom ruskom narodu osećamo potrebu da reagujemo, da braći iskažemo podršku, jer to je najmanje šta možemo. Satanizaciju koju prolazi ruski narod od strane zapadnih hegemonista mi smo prolazili 90-tih godina. Trideset godina na svojoj koži osećamo zapadnjačku bahatu i licemernu demokratiju. Ko iskreno ljubi slobodu nikada neće na to pristati. Mi ne pristajemo. Znamo da je i ruski narod ponosan, da ne pristaje da se gazi i ugnetava. Rusija i ruski narod su nama, Srbima, kroz istoriju uvek pomagali, koliko su mogli u datim okolnostima. U novijoj istoriji dovoljno je navesti veto u Savetu bezbednosti Ujedinjenih Nacija na rezoluciju o "genocidu", čime su sprečili našu satanizaciju – poručili su iz Udruženja Gardista 1. gardijske motorizovane brigade GŠ VRS.

Borba protiv zapadnjačke hegemonije

Oni su poručili da su dešavanja u Ukrajini samo nastavak ekspanzionizma Zapada.

- Znamo da se Rusija u Ukrajini ne bori protiv bratskog ukrajinskog naroda. Znamo da se bori protiv  zapadnjačke ekspanzionističke hegemonije i potčinjavanja. Znamo, jer smo to naučili na svojoj koži u proteklih 30 godina. Znaju i Iračani, Sirijci, Libijci... Znaju mnogi narodi i države ali mudro ćute. Ako neko zna šta su ratne strahote, krv vojnika i suze majki znamo mi. Ni jedan normalan čovek se ne raduje vojnom rešavanju problema, naročito mi koji smo to iskusili na svojoj koži. Znajući sa kojim zlom se bori u Ukrajini nadamo se da će Rusija pobediti to zlo, kao i više puta u dosadašnjoj istoriji. Nadamo se da ćemo svi nakon toga živeti u jednom pravednijem, normalnijem, mirnijem i boljem svetu – poručili su iz  Udruženja Gardista 1. gardijske motorizovane brigade GŠ VRS i dodali:

Russian Defense Ministry Press Service via AP
 

- Zbog svega navedenog osećamo moralnu obavezu da ruskom narodu poručimo da smo uz njih, da u teškim vremenima imaju podršku braće i prijatlja. Njihovoj državi, velikoj i časnoj Rusiji, poručujemo da istraje u borbi bolji i pravedniji Svijet. Srpskim vladama poručujemo da bi i pomisao na sankcije bila velika moralna i državna izdaja. Zbog mračnih sila koje su se nadvile nad Evropom nije pametno drugačije misliti od tih koji nadviše mrak. Ne osuditi Rusiju samo po sebi budi fašističke porive i potrebu za kažnjavanjem. Stati u odbranu Rusije sasvim sigurno dovodi do stradanja tih/nas koji se usude da brane. Svesni smo mogućeg stradanja, stradali smo već, ali bez stradanja nema ni izbavljenja. Podrškuku moramo da damo i zbog toga što naša, Gardijska, zastava krasi Zavičajni muzej u herojskom Donjecku. Nismo je izgubili u ratu, nećemo ni sada. Živela Rusija! Živela Republika Srpska! Živela Srbija!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike