Ministar iz vlasti u zatvoru, a oni? HDZ se grčevito bori, odbija da raspiše parlamentarne izbore!

23.02.2022

15:27

0

U medijima su se pojavile informacije da je HDZ pokušao da dobije podršku Domovinskog pokreta u slučaju da ih napuste sadašnji koalicijski partneri, ali ih je ovaj pokret odbio

Ministar iz vlasti u zatvoru, a oni? HDZ se grčevito bori, odbija da raspiše parlamentarne izbore!
zagreb-g69eba2c55_1920 - Copyright Pixabay

Iz Hrvatske demokratske (HDZ) zajednice demantovali su danas informacije da je zbog najnovijeg skandala u vladi, zbog hapšenja ministra građevina Darka Horvata, došlo do podela i neslaganja među koalicionim partnerima i u samoj stranci, na čijem čelu je premijer Andrej Plenković.

Tvrde da je stranka jaka i stabilna i da je čvrsta i stabilna parlamentarna većina.

Poručuju da je do sad već hiljadu puta viđeno izmišljanje nekih "previranja", navodnih sukoba i ultimatuma u redovima HDZ-a.

HDZ negira da je postojala ponuda opozicionom Domovinsko pokretu Ivana Penave za spas vlade u slučaju da dođe do rasturanja aktuelne vladajuće koalicije.

Poručuju i da vanrednih parlamentarnih izbora neće biti.

- Parlamentarna većina čvrsta je i stabilna. Naša vlada nastavlja da radi svoj posao - za koji je dobila poverenje hrvatskih građana i 2016. i 2020. godine. Stoga neka dušebrižnici stanje podeljenosti i sukoba potraže u redovima nemoćne, jalove opozicije. U njoj će ga i pronaći - objavljeno je na Fejsbuk stranici ove stranke.

Ovaj demanti se pojavio nakon jučerašnjeg petočasovnog koalicionog sastanka na kojem nije došlo do dogovora o izboru novog ministra građevinarstva.

Šefovi Reformista i HSLS-a odbili su Plenkovićev predlog da to bude predsednik HNS.

U medijima su se pojavile informacije da je HDZ pokušao da dobije podršku Domovinskog pokreta u slučaju da ih napuste sadašnji koalicijski partneri, ali ih je ovaj pokret odbio.

Bivši šef DP-a Miroslav Škoro, međutim, kaže da ga takva saradnja ne bi iznenadila.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike