Lavrov bez zadrške o NATO licemerju: SAD šalju ljude u BiH, a nama pričaju da nemamo šta da radimo na Kosovu i Metohiji

10.02.2022

12:04

0

Sergej Lavrov razgovarao je sa britanskom koleginicom Liz Tras o situaciji u Ukrajini, vojnim vežbama u Belorusiji i garancijama bezbednosti Rusiji

Lavrov bez zadrške o NATO licemerju: SAD šalju ljude u BiH, a nama pričaju da nemamo šta da radimo na Kosovu i Metohiji
Sergej Lavrov - Copyright Profimedia

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je nakon sastanka sa ministarkom spoljnih poslova Velike Britanije Liz Tras da zapadne kolege selektivno tumače obaveze u okviru OEBS-a o nedeljivosti bezbednosti, između ostalog i kada se radi o nedopustivosti uspostavljanja sfera uticaja na evropskom prostoru.

- Danas smo naveli brojne primere kako takve sfere uticaja proizvoljno uspostavljaju i NATO zemlje i Evropska unija koja, na primer, kaže da Rusi nemaju šta da rade na Balkanu, kao ni u Africi, dok SAD čak imenuju specijalnog izaslanika koji će se baviti reformom izbornog zakona Bosne i Hercegovine. Zar to nije sfera uticaja, namera SAD da rukovode svim procesima na Balkanu? Po mom mišljenju, to je očigledna činjenica - rekao je Lavrov.

Podsetimo, ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov razgovarao je sa britanskom koleginicom Liz Tras o situaciji u Ukrajini, vojnim vežbama u Belorusiji i garancijama bezbednosti Rusiji.

Maxim Shemetov/Pool Photo via AP
 

Evropska unija dostavila je ranije danas odgovor na poruku šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova koja se odnosi na pitanje evropske bezbednosti.

Stalni predstavnik Ruske Federacije pri EU Vladimir Čižov primio je odgovor EU na poruku Lavrova na temu "nedeljivosti bezbednosti", objavljeno je na sajtu ruske misije pri EU.

Ruska misija navodi da Evropska unija neće objavljivati sadržaj odgovora.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike