“Jasenovac je mit, to treba raskopati”: Hrvatski reperi na najodvratniji način vređali srpske žrtve (VIDEO)

25.01.2022

13:37

0

Autor: 24sedam

Podršku rep sastavu su odmah pružili ekstramni hrvatski desničari Zlatko Hasanbegović i Velimir Bujanec

“Jasenovac je mit, to treba raskopati”: Hrvatski reperi na najodvratniji način vređali srpske žrtve (VIDEO)
Tram 11 - Copyright Printscreen / Youtube / Podcast Inkubator

Hrvatski rep sastav Tram 11 nedavno je ostao bez izdavača svog novog albuma s obzirom da je izdavačka kuća Menart odlučila da raskine ugovor s njima zbog spornoig stiha pesme PŠK koji glasi: “Ne voliš kuhara, ali dobro grabiš iz lonca, svi ste tu zbog novca kao mit iz Jasenovca”.

Međutim, reperima nije palo na pamet da se izvine za ovakvo vređanje srpskih žrtava u jednom od najstrašnijih logora smrti tokom Drugog svetskog rata. Naprotiv. Jedan od članova Tram 11, Srđan Ćuk koji je poznatiji pod scenskim imenom General Woo, je posle svega izjavio:

- Zašto sam ja rekao da je mit iz Jasenovca? Ono, mit je, znaš ono. To treba istražiti, ono raskopati.

Par dana posle toga, gostujući na Jutjub kanalu Podkast Inkubator, on je još jednom ponovio šta misli o stradanju Srba u Jasenovcu.

- To je mit, buraz. Mit! Jasenovac nije bio egzekucioni logor. On nije na popisu nijednog egzekucionog logora. To nije kao Aušvic, Dahau ili negde gde su masovno ubijali ljude. Jasenovac je bio radni logor sa fabrikama. To je istraženo i to postoji, ali ne daju da se to prikaže na televiziji – rekao je Ćuk. 

Printscreen/Facebook/Velimir Bujanec
 

Nije bio potrebno dugo čekati na reakcije povodom svega. Podršku rep sastavu su odmah pružili ekstramni hrvatski desničari Zlatko Hasanbegović i Velimir Bujanec.

S druge strane, mnoge srpske javne ličnosti ne propuštaju priliku da iskazuju svoju jugonostaligiju i žal za nekadašnjom državom, ali na njihovu žalost, iz Hrvatske svakodnevno stižu primeri šta oni misle o “bratstvu i jedinstvu”. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike