Petar nađen živ posle 30 godina: Mornar za kojim se tragalo pronađen u Španiji!

23.01.2022

17:02

0

Još se ne zna razlog njegovog misterioznog odlaska u Španiju pre 30 godina

Petar nađen živ posle 30 godina: Mornar za kojim se tragalo pronađen u Španiji!
Printscreen/nestali/hr

Mornar Petar Marčinko, koji je nestao pre 30 godina iz Čepikuća na samom jugu Hrvatske, pronađen je u Španiji, gde i danas živi.

Policija je, kako prenosi DuList, obavestila porodicu pronađenog Marčinka, a on je u međuvremenu izbrisan iz evidencije nestalih.

Javnost još ne zna razlog njegovog misterioznog odlaska u Španiju pre 30 godina i zašto nikada nije kontaktirao svoju porodicu, piše Večernji list.

Poslednji podatak o njemu bio je u aprilu 1992. godine, kada se kao 39-godišnjak iskrcao sa broda Dubrovnik u Hihonu u Španiji i od tada mu se gubi svaki trag. Tek 30 godina kasnije, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska dobila je ove nedelje potvrdu od međunarodnih institucija sa kojima su sarađivali u proveri dokumenata koji su se nedavno pojavili u policijskoj stanici Ston na njegovo ime.

Nakon detaljne provere, Marčinko je pronađen živ u Španiji.

Njegove komšije iz sela Čepikuća za njega su imali samo reči hvale.

- Za mene je kao momak bio "prva liga"... Iz istog smo sela, s njime sam, što se kaže, cigar delio. Nije bio ni oženjen, niti je imao dece. Ima četiri brata, dva su pokojna, a dva su živa. Jedan je u Kanadi, drugi u Francuskoj. Svakome je voleo da pomogne, nije nikada nikome bio dužan. O njemu mogu reći sve najbolje, nisam nikada čuo da je s nekim imao problema i to će svako reći. Niko nema šta da mu prigovori. Bio je odličan, predobar, bio je miran - rekao je jedan komšija.

Prema rečima drugog komšije, Petar je trebalo da se ukrca na brod za Kanadu da ode kod brata, ali iz nekog razloga, on to izgleda nije učinio, nego se iskrcao u Španiji.

Bonus video

MUP Srbije

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti