Detalji pogibije trojice mladića na Korčuli: Motor odleteo 30 metara, vozač (19) tek položio vozački ispit

03.01.2022

09:28

0

Od zadobijenih povreda sva trojica mladića su, nažalost, smrtno stradala na mestu saobraćajne nesreće

Detalji pogibije trojice mladića na Korčuli: Motor odleteo 30 metara, vozač (19) tek položio vozački ispit
Copyright Milan Maričić/ATAImages

 Na deonici puta D-118 Vela Luka-Blato došlo u noći izumeđu 1. i 2.jauara je do teške saobraćajne nesreće u kojoj su smrtno stradala trojica mladića.

Do saobraćajne nesreće je došlo kada je 19-godišnjak, upravljajući ličnim vozilom dubrovačkih registrarskih oznaka, krećući se iz smera Blata u pravcu Vela Luke, zbog brzine neprilagođene uslovima i stanju kolovoza (nepregledna krivina, mokar kolovoz, smanjena vidljivost) izgubio kontrolu nad vozilom koje je sletelo izvan kolovoza i udarilo u drvo.

Od zadobijenih povreda sva trojica mladića su, nažalost, smrtno stradala na mestu saobraćajne nesreće.

Kako nezvanično saznaje Dubrovački Vjesnik, mladići su se pre nesreće zabavljali u jednom kafiću u Blatu.

Kako se kafić zatvorio u ponoć, mladići su navodno sa ekipom odlučili zabavu da nastave u privatnoj vikendici u Veloj Luci. "Vjesnik" nezvanično saznaje da ih je bilo više i da su na zabavu u vikendicu krenuli sa tri automobila.

Dva vozača su odlučila da krenu obilaznicom, da voze polako i da izbegnu policiju na glavnom putu jer su malo popili. Trojica mladića navodno nisu pila pa su odlučila da idu glavnim putem.

Na putu nema tragova kočenja, što znači da je reč o frontalnom sudaru.

Motor odleteo 30-ak metara

Motor automobila odleteo je tridesetak metara od mesta na kojem su udarili u bor, piše Slobodna Dalmacija. Tom stravičnom prizoru svedočili su i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Smokvica. Nisu mogli ni da naslute da će među krhotinama automobila pronaći svoje prijatelje vatrogasce, Salečića i Tomašića.

"Cela opština je u šoku. Što da vam kažemo, nije bilo veće tragedije od Drugog svetskog rata", rekao je za Slobodnu Dalmaciju meštanin Smokvice Marko Baničević.

Vozač nedavno položio ispit

19-godišnji Ivan Didović, najmlađi među njima, tek je bio položio vozački ispit. Radio je u jednoj lokalnoj automehaničarskoj radionici.

Novinari Slobodne Dalmacije među krhotinama su pronašli i potvrdu za izdavanje vozačke dozvole na ime Ivana Didovića, koji je u trenutku nesreće upravljao automobilom.

Ivan je bio mladi vozač, zahtev za vozačku podneo je početkom septembra.

Brzina je bila ogromna

Krivina na kojoj su izleteli sa puta do danas je mnogima bila kobna i ostrvljanima je dobro poznata.

Nepregledna krivina, mokar kolovoz i, kako se nezvanično saznaje, jako velika i neprilagođena brzina rezultirali su tragičnom nesrećom. Automobil je udario u obližnje stablo, a od siline udara se prepolovio, piše Dubrovački Vjesnik.

Opština Smokvica zbog tragedije je proglasila sedmodnevnu žalost.

U mestu su zastave na pola koplja, a tuga i žalost za troje mladih ostrvljana oseća se na svakom koraku ne samo u Smokvici nego i na celom ostrvu Korčuli.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike