Za ubistvo 3.267 Srba u Srebrenici - 22 godine zatvora

10.07.2021

07:45 >> 09:11

0

Autor: A. B.

Protiv sedmorice je proces u toku

Za ubistvo 3.267 Srba u Srebrenici - 22 godine zatvora
kalinovik - Copyright Profimedia

Pred sudom BiH za zločine nad Srbima u Podrinju, odnosno Srebrenici i okolini, gde je ubijeno 3.267 Srba, osuđena su svega trojica Bošnjaka na ukupnu kaznu od 22 godine zatvora, pokazuju podaci iz institucija Republike Srpske.

Kako se navodi, petorica Bošnjaka su oslobođeni, jedan je umro u toku procesa, a protiv sedam je proces u toku.

Pročitajte još:

Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić istakao je da se decenijama pokušava preko pravosuđa BiH održati lažna teza o genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici, pišu “Novosti”.

– Jednostavno, sudovi se ne bave periodom stradanja Srba. Potpuno beznačajni deo se uzima, pa se donese jedna presuda da bi se zadovoljila statistika – rekao je Kojić.

On je istakao da Republika Srpska nikada nije sporila da se u Srebrenici desio zločin, ali da je termin genocid izmišljen.

Ukazao je da, sa druge strane, Bošnjaci apsolutno osporavaju zločine nad srpskim narodom i da niko od njih ne sme ni da spomene kako su Srbi stradali u Podrinju.

Pročitajte još:

U narednih mesec dana Republika Srpska će posredstvom svojih predstavništava u inostranstvu predstaviti izveštaj Nezavisne međunarodne komisije za Srebrenicu i taj dokument će biti upućen na sve najznačajnije svetske adrese i ambasade.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike