Vulin poručio: Dok Srbiju vodi Aleksandar Vučić, Srpska će biti čuvana i sačuvana

29.08.2021

15:06 >> 15:53

0

Autor: A.S.

Gde god Srbin da živi, mora da zna da Srbija brine o njemu i da će brinuti o njemu

Vulin poručio: Dok Srbiju vodi Aleksandar Vučić, Srpska će biti čuvana i sačuvana
Copyright Aleksandar Vulin/Profimedia

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas u Stričićima na Manjači da je srpski narod nepobediv kada je jedinstven i kada o najbitnijim nacionalnim pitanjima misli isto, bez obzira gde živi.

– Dok Srbiju vodi predsednik Aleksandar Vučić, Republika Srpska će biti čuvana i sačuvana i biti branjena onoliko koliko će biti branjena, čuvana i sačuvana Republika Srbija. Gde god Srbin da živi, mora da zna da Srbija brine o njemu i da će brinuti o njemu – poručio je Vulin na centralnoj manifestaciji „56. Kočićevog zbora“ u Stričićima na Manjači.

Pročitajte još:

Vulin je naglasio da je Republika Srpska nastala borbom srpskog naroda i da je nisu stvorile ni velike ni male sile, da ona nije dogovorena, napisana, potpisana, već da se narod Republike Srpske digao da mu se ne ponovi jasenovački genocid, saopštio je MUP.

– Narod koji ima iskustva Jasenovca, Jadovna i Prebilovaca nema pravo da dopusti da bilo ko drugi odlučuje o njegovoj sudbini, nema pravo da dopusti da njegovu Republiku Srpsku ponište i unište – rekao je ministar Vulin.

Istakavši da je bilo i težih vremena, a da su današnja teška, ministar je rekao da su Srbi uvek imali samo jedan odgovor u teškim vremenima – da nađu i iznedre ljude bolje i veće od teških vremena.

– I tako kada nam kažu da će nam nametnuti zakon po kome ćemo morati da mislimo kako nam kažu o lažnom genocidu u Srebrenici, mi odgovorimo jedinstvom. Kada nam kažu i nametnu obavezu da spustimo glavu i prestanemo da mislimo kao jedno o sebi, mi odgovorimo jedinstvom. Kada god nam kažu da će drugi odlučivati o nama, a mi budemo jedno od Beograda do Banjaluke i svuda gde Srbi žive, onda je srpski narod nepobediv – istakao je Vulin.

Dodao je da ne preteći nikome, Srbi stvaraju zajednicu, jedinstven politički narod koji je u stanju da se nosi sa svakakvim zlom i nepravdom.

– Jer to je srpski svet, jedinstven politički narod koji o najbitnijim nacionalnim pitanjima misli isto bez obzira gde traje, bez obzira gde živi. Ne preteći nikome stvaramo zajednicu, jedinstven politički narod koji je u stanju da se nosi sa svakakvim zlom i nepravdom – rekao je ministar Vulin.

Pročitajte još:

Na centralnoj manifestaciji 56. Kočićevog zbora, pored Vulina, bili su srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednica RS Željka Cvijanović i drugi.

Tradicionalna manifestacija „Kočićev zbor“ održava se od 1965. godine, poslednje nedelje avgusta, a posvećena je narodnom tribunu i književniku Petru Kočiću.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike