Vučić se u Skoplju sastao sa Zaevom i Ramom: Nakon neformalnih razgovora, probao i prvi pečeni kukuruz

28.07.2021

17:04 >> 18:00

0

Autor: A.S.

Vučić je rekao da će već večeras imati prve sastanke i radnu večeru, kao i da će se sutra sastati sa privrednicima

Vučić se u Skoplju sastao sa Zaevom i Ramom: Nakon neformalnih razgovora, probao i prvi pečeni kukuruz
Copyright Aleksandar Vučić/Printscreen/Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Skoplju sa premijerima Severne Makedonije i Albanije Zoranom Zaevom i Edijem Ramom, u okviru regionalne inicijative “Mini Šengen“.

Vučić, Rama i Zaev održali su neformalni sastanak u hotelu Aleksandar Palas, gde su razgovarali o predstojećim aktivnostima u okviru “Mini Šengena”.

Pročitajte još:

Vučić se prethodno obratio medijima i najavio da će sutra biti obelodanjeno novo ime regionalne inicijative koja je do sada bila poznata kao “Mini Šengen”, kao i da će sutra biti potpisana tri sporazuma koji će doneti promene na bolje u regionu.

Na regionalnom ekonomskom forumu će biti potpisana tri dokumenta: Memorandum o razumevanju o saradnji na olakšanju uvoza, izvoza i kretanja robe na ZB, zatim Sporazum o saradnji u zaštiti od katastrofa na ZB i Memorandum o razumevanju o saradnji u vezi sa slobodnim pristupom tržištu rada na ZB.

Vučić je rekao da će već večeras imati prve sastanke i radnu večeru, kao i da će se sutra sastati sa privrednicima.

Predsednik Srbije će sa premijerima Zaevom i Ramom učestvovati sutra na Ekonomskom forumu za regionalnu saradnju u organizaciji privrednih komora Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

Skoplju će biti održan veliki poslovni foruma koji će okupiti oko 350 kompanija sa ZB, a očekuje se više od 400 bilateralnih sastanaka privrednika.

Skopski forum o regionalnoj saradnji na ZB okupiće kompanije iz Srbije, Albanije, Severne Makedonije i BiH, ali i drugih regionalnih i evropskih ekonomija, kao i predstavnike vlada, finansijskih institucija, univerziteta, medunarodnih delegacija i asocijacija.

Najveći broj kompanija učesnica dolazi iz građevinskog sektora, poljoprivredno-prehrambene industrije, energetike, mašinske, auto i tekstilne industrije, turizma, IKT i telekomunikacija, transporta i logistike.

Nakon šetnje sa domaćinima, predsednik je podelio i fotografiju na Instagramu, te se zahvalio na gostoprimstvu.

Pročitajte još:

– Prvi pečeni kukuruz koji sam probao ove godine. Zahvalan na gostoprimstvu makedonskom narodu i njegovom rukovodstvu. Verujem u budućnost i najbliže odnose naših država i naroda – napisao je predsednik Srbije uz fotografiju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike