Vučević podneo krivičnu prijavu protiv Vučića: "Verujem u pravosudni sistem naše države!" Prijava prosleđena Tužilaštvu!

03.08.2021

12:55 >> 12:59

0

Autor: J.B.O.

Dokazi koje smo priložili su vrlo jasni - naveo je potpredsednik SNS

Vučević podneo krivičnu prijavu protiv Vučića: "Verujem u pravosudni sistem naše države!" Prijava prosleđena Tužilaštvu!
Copyright Aleksandar Vučić Miloš Vučević Tanjug/Rade Prelević

Potpredsednik Srpske narodne stranke (SNS) Miloš Vučević podneo je krivičnu prijavu protiv lidera te partije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom optužbi kriminalnog klana Veljka Belivuka i njegovih saradnika i zbog laži njima bliskih tajkunskih političara i njihovih medija.

Inače, Vučević je krivičnu prijavu podneo kako bi građani i u sudskom postupku jasno videli sve dokaze, kao i ko laže i zašto to čini.

Pročitajte još:

– Dokazi koje smo priložili su vrlo jasni. Naveli smo sve medije koji su proteklih dana pisali. Ja verujem u pravosudni sistem naše države – rekao je Vučević, i dodao da će na taj način biti otkriveno sve o klanu Belivuk-Miljković.

– Neka se utvrde sve činjenice. Neka tužilaštvo utvrdi ko je šta uradio – naveo je Vučević.

– Moje pravo je da navedem dokaze na osnovu kojih sam koncipirao krivični prijavu koju sam podneo. Tužilaštvo je jedino koje ima pravo da podnese tu kvalifikaciju. Ja sam podneo krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića i Aleksandra Vulina. Koncipiramo krivičnu prijavu kao inicijalni akt da se otkrije postoje li veze najvišeg državnog vrha s klanom Belivuka – kaže Vučević.

Dodaje da se o tome mora raspravljati pred državnim sudskim organima.

– Mi smo naveli dokaze iz kojih smo definisali krivičnu prijavu, a to na koji će način ona biti definisana je na tužilaštvu. Naveli smo Krik, BIRN, Novu S, N1, jedan hrvatski portal i konferenciju Dragana Đilasa i sve ono što su oni pričali – rekao je Vučević, i naglasio da je optužnica koncipirana na osnovu onoga što su pojedini mediji navodili.

Republičko javno tužilaštvo (RJT) uputilo je krivičnu prijavu protiv predsednika Aleksandra Vučića i Ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK) , kao stvarno nadležnom tužilaštvu za dalje postupanje, a radi ocene osnovanostI navoda u krivičnoj prijavi i donošenja odluke u skladu sa zakonom.

Pročitajte još:

– Tužilaštvo za organizovani kriminal će blagovremeno obavestiti javnost o toku postupanja i donetim odlukama, vodeći pri tome računa o svojim zakonom određenim ovlašćenjima i interesu postupka – navodi se u saopštenju RJT dostavljenom Tanjugu.

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike