Priština tvrdi da voda u Dečanima nije otrovna: Uzorci vode će biti poslati na analizu u inostranstvo

14.07.2021

16:43 >> 18:02

0

Autor: Nikola A.

Voda u opštini Dečani nije otrovna, potvrdile su mikrobiološke analize Instituta za javno zdravlje u Prištini

Priština tvrdi da voda u Dečanima nije otrovna: Uzorci vode će biti poslati na analizu u inostranstvo
Copyright Dečani, Elizabeth Moore/Youtube printscreen

Besnik Bisiljim, potpredsednik kosovske Vlade, rekao je na sastanku Vlade, na kojem je glavna tema bila vanredna situacija u opštini Dečani izazvana masovnim trovanjem, da su preduzeti svi neophodni koraci i mobilisani svi potencijali u cilju poboljšanja situacije, prenosi Koha. Dodao je da Institut za javno zdravlje Kosova istražuje na terenu.

– Centralna apoteka Kliničko univerzitetskog centra Kosova obezbedila je dovoljnu količinu lekova. Na osnovu uputstava ministra odbrane, KBS jedinice su u pripravnosti i spremne da reaguju. Medicinski timovi obilaze sela – rekao je Bisljimi.

Pročitajte još:

Ministar finansija Hekuran Murati rekao je da su u stalnom kontaktu sa resornim ministrima za dodelu sredstava i da će se podrška Dečanima u tom smislu nastaviti, prenosi Kosovo online.

Printscreen/Youtube

Ministar zdravlja Arben Vitia rekao je da je Ministarstvo zdravlja, čim je napravljena lista medicinskog materijala za potrebe obolelih pacijenata, reagovalo i da je dobar deo lekova juče poslat i da će se snabdevanje za potrebe lečenja pacijenata u Dečanima nastaviti.

– Napravljeni su dodatni testovi na određene viruse i svi su negativni. Danas je pripremljeno više uzoraka koji će biti poslati u inostranstvo na analizu, jer je njihova analiza na Kosovu nemoguća. Danas je situacija mirnija i manji je priliv pacijenata – rekao je Vitia.

Pročitajte još:

Printscreen/Youtube

Ministar za lokalnu samoupravu Eljbert Krasnići rekao je da je izdvojeno 150.000 evra za podršku opštini Dečani za finansiranje projekata za regulisanje vodovoda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike