Apel građanima: Posle masovnog trovanja u Dečanima, oglasila se i Ambasada SAD u Prištini

14.07.2021

20:05 >> 10:34

0

Autor: A. S.

Gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj je apelovao na građane da poštuju kriterijume za upotrebu vode

Apel građanima: Posle masovnog trovanja u Dečanima, oglasila se i Ambasada SAD u Prištini
Copyright Priština, Profimedia

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu izdala je, nakon proglašenja vanrednog stanja u opštini Dečani zbog masovnog trovanja, saopštenje za američke državljane sa uputstvom i apelom da ga se pridržavaju, prenosi Reporteri.

– Izbegavajte snabdevanje vodom iz vodovoda u opštini Dečani, koristite flaširanu vodu po potrebi. Pratite informacije na lokalnim medijima. Obavestite prijatelje i porodicu o svojoj bezbednosti. Imajte ažurirane i lako dostupne putne isprave. Posetite “CDC Traveler Helth” stranicu ili pozovite CDC 800 232 4636 ili 404 639 3534. Posavetujte se sa državnim savetnicima u centrima za kontrolu i prevenciju bolesti – navodi se u saopštenju Ambasade SAD.

Pročitajte još:

Gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj saopštio je da je danas Štab za vanredne situacije u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Kosova doneo odluku da je u toj opštini dozvoljeno korišćenje vode samo u tehničke svrhe i uz pridržavanje uputstva.

Ramosaj je apelovao na građane da poštuju kriterijume za upotrebu vode.

Pročitajte još:

– Molimo sve građane opštine Dečani da primene sledeće kriterijume za upotrebu vode: 1. Voda se koristi samo za sanitarne potrebe 2. Preporučuje se da se voda za potrebe domaćinstva upotrebi tek nakon prokuvavanja. Kriterijumi su na snazi do daljeg – navodi se u saopštenju Ramosaja objavljenom na Fejsbuku.

U opštini Dečani je od početka prošlog vikenda više od 1.500 građana zatražilo medicinsku pomoć sa simptomima trovanja, a sumnja se da je uzročnik voda za piće.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike