Mladen Nenadić kandidat za tužioca za organizovani kriminal, danas se bira 37 javnih tužilaca

23.12.2021

12:47

0

Ministarka pozvala poslanike da podrže kandidate za tužioce

Mladen Nenadić kandidat za tužioca za organizovani kriminal, danas se bira 37 javnih tužilaca
Tan2021-12-8_143412918_0 - Copyright TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Ministarka pravde Maja Popović pozvala je danas poslanike da podrže predložene kandidate za javne tužioce, navodeći da svi kandidati ispunjavaju uslove za obavljanje tih funkcija.

Ona je parlamentu rekla da se danas bira 37 javnih tužilaca, u Tužilaštvu za organizovani kriminal, apelacionim, višim i osnovnim javnim tužilaštvima u Srbiji.

TANJUG/ Sava Radovanović
ministarka pravde Maja Popović

Pored kandidata za tužioca za organizovani kriminal, predloženi su, kaže, kandidati za dva apelaciona javna tužilaštva, 11 viših javnih tužilaštava i 23 osnovna javna tužilaštva.

Popović je navela da je za tužioca za organizovani kriminal predložen Mladen Nenadić, koji i sada obavlja tu funkiju, zatim za javnog tužioca u Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu Tomislav Kilibarda, v.d. javnog tužioca, a za javnog tužioca u Kragujevcu Milijana Dončić, v.d. javnog tužioca.

Prema njenim rečima, za javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu predložen je Nenad Stefanović, zamenik javnog tužioca, a za javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva Valjevu Dragana Marković, koja je i sada na toj funkciji.

Za javnog tužioca u Smederevu predložen je Ivan Konotar, javni tužilac u Osnovnom javnom tužilaštvu u Mladenovcu, za javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Somboru predložen je Zoran Divjak, koji je takođe na toj funkciji.

Za javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Subotici predložen je Miroslav Krkelić, u Šapcu Svetlana Nedeljeković, u Kruševcu Bratislav Petrović, u Kraljevu Milan Ðorđević, u Novom pazaru Milana Mrvić i u Nišu Gorica Mitić.

Popović je navela i da je za javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Vranju predložena Danijela Trajković.

Ostali kandidati, njih 23, predloženi su za osnovna javna tužilaštva.

Sudije položile zakletvu u Skupštini Srbije pred Dačićem

Sudije koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju, na Šestoj i Dvanaestoj sednici Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Srbije, 17. novembra i 15. decembra ove godine, položile su danas zakletvu pred predsednikom Narodne skupštine Ivicom Dačićem.

Dačić je izrazio uverenje da će novoizabrane sudije tokom mandata suditi nezavisno i nepristrasno, u skladu sa Ustavom i zakonom, isključivo po svojoj savesti i na taj način obezbediti pravično suđenje za svakog građanina u Republici Srbiji.

parlament.gov.rs
 

„Verujemo da ćete tokom svog trogodišnjeg mandata pružiti značajan doprinos nastavku reformi pravosudnog sistema, u cilju stvaranja nezavisnog, modernog i efikasnog pravosuđa i unapređenja vladavine prava u celini“, poručio je Ivica Dačić novoizabranim sudijama.

Polaganju zakletve su prisustvovali ministarka pravde Maja Popović, predsednica Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva Jasmina Vasović, član VŠ Žak Pavlović i zamenik generalnog sekretara Branko Marinković.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike