Skandalozne odluke: Gent Cakaj predložen za počasnog građanina Bujanovca, smenjeni direktori Srbi

17.11.2020

13:16 >> 13:31

0

Odobrenje treba da da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije

Skandalozne odluke: Gent Cakaj predložen za počasnog građanina Bujanovca, smenjeni direktori Srbi
Copyright Youtube printscreen

Skupština opštine Bujanovac prihvatila je inicijativu 26 albanskih odbornika da ministar za Evropu i spoljne poslove Albanije Gent Cakaj bude proglašen počasnim građaninom Bujanovca, prenosi TV Kljan Kosova.

“Njegova neuporediva podrška opštini Bujanovac i njenim građanima na raznim poljima i koegzistencija proevropskih vrednosti čine ga počasnim građaninom za čast i poštovanje maloj opštini koju su potpuno zaboravili svi koji su imali institucionalne obaveze da je podrže”, navodi se u inicijativi koju je pročitao predsednik Skupštine opštine Bujanovac Enver Ramadani.

Da bi odluka Skupštine opštine o proglašenju Cakaja za počasnog građanina Bujanovca bila ozvaničena, odobrenje treba da da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije, navodi Kosovo onlajn.

Bez ikakvog obrazloženja, na današnjoj sednici Skupštine opštine Bujanovac smenjena su jedina dva direktora iz srpske zajednice u ustanovama čiji je osnivač lokalna samouprava.

Direktorka Narodne biblioteke “14. novembar” Lidija Trajković smenjena je pre isteka mandata, a jedini argument je bio da je takvu odluku doneo Upravni odbor na sednici održanoj 13. novembra, istog dana kada je i zakazana sednica Skupštine opštine Bujanovac.

Za novog direktora je postavljen Enver Džemailji iz Partije za demokratsko delovanje (PDD), na čijem je čelu poslanik Šaip Kamberij.

Smenjen je i Zoran Spasić sa mesta direktora Sportskog centra “Mladost”, takođe bez obrazloženja, a, kako je rečeno, na osnovu odluke Upravnog odbora koji je zasedao 13. novembra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike