Otvorena četiri nova poglavlja u Briselu!

14.12.2021

08:21

0

Do sada je otvoreno 22 poglavlja o pristupanju Srbije Evropskoj uniji

Otvorena četiri nova poglavlja u Briselu!
eu-g920d0bd99_1920 - Copyright Pixabay

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovala je danas u Briselu na Međuvladinoj konferenciji o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, na kojoj je razmatran napredak države na putu evrointegracija i na kojoj su otvorena četiri nova pregovaračka poglavlja.

Poglavlja koja su jutros otvorena na Međuvladinoj konferenciji o pristupanju Srbije Evropskoj uniji su: poglavlje 14 (transportna politika), poglavlje 15 (energetika), poglavlje 21 (transevropske mreže) i poglavlje 27 (životna sredina).

Broj do sada otvorenih poglavlja je 22. U okviru pristupnih pregovora sa EU Srbija ima 33 poglavlja podeljenih u šest klastera.

Podsetimo, Brnabić je u ponedeljak, odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu, podsetila da će na Međuvladinoj konferenciji biti konstatovano otvaranje Klastera 4 i ocenila da to predstavlja odličnu vest za Srbiju i jasan signal za njene evrointegracije.


- To su čak četiri nova poglavlja. To je fenomenalna vest za sve nas u Srbiji, za našu zemlju i to ne samo zato što je to jasan signal za naše evrointegracije, već i zato što je to klaster koji se tiče zelene agende i životne sredine i u tom smislu je otvaranjem tog klastera EU dala jasan signal koliko je Srbija u poslednjih nekoliko godina uradila kako bi ispunila ciljeve koje je trebalo da dostignemo da otvorimo ta četiri poglavlja - rekla je Brnabić.

Premijerka kaže da otvaranje Klastera 4 predstavlja i veliko priznanje EU svemu što je Srbija uradila do sada kada je reč o zaštiti životne sredine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike