Đilas poručio da je litijum razvojna šansa za Srbiju: Nema ideologije i jasnog stava, samo želja da se dođe na vlast

09.12.2021

09:40

1

Autor: 24sedam

Ja i dalje mislim da će jednog dana litijum biti šansa za Srbiju, kao što će biti šansa za Nemačku i za mnoge druge države, rekao je Đilas

Đilas poručio da je litijum razvojna šansa za Srbiju: Nema ideologije i jasnog stava, samo želja da se dođe na vlast
viber_image_2021-12-04_14-50-56-525 - Copyright 24sedam

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je danas da “ne treba odustati od iskopavanja litijuma”, kao i da je to “naša razvojna šansa”.

Đilas je na pitanje nedeljnika NIN, da li njegovo lično učešće pomaže ili odmaže protestima, s obzirom na izjavu iz 2017. godine o litijumu kao šansi za Srbiju, odgovorio:

- Ja i dalje mislim da će jednog dana litijum biti šansa za Srbiju, kao što će biti šansa za Nemačku i za mnoge druge države koje imaju jadarit, kada i ukoliko se usavrši način eksploatacije koji neće ugroziti životnu sredinu.

Inače, Dragan Đilas i Marinika Tepić su u subotu bili u prvim redovima protesta, čime je još jednom potvrđeno da opozicija koristi svaku priliku da dobiju političke poene.

Đilasov saradnik prodao zemlju Rio Tintu

Podsetimo, Marko Blagojević, bliski saradnik Dragana Đilasa i jedan od organizatora lažnog ekološkog ustanka, svoje zemljište u Slatini preprodao je kompaniji "Rio Tinto" za skoro 20 puta veću cenu od cene koju dobijaju obični građani.

24sedam
 

Blagojević je zemljište u Slatini kod Loznice ovog leta prodao rudarskoj firmi "Rio Sava eksplorejšen" (ćerka-firma "Rio Tinta"), za čak 717.174 evra. Ove fantastične pare Blagojević je uzeo jer je prethodno na oko tri četvrtine zemljišta zasadio sadnice oraha, dok je ostatak "pripremio" za sađenje lešnika, te je pravo bogatstvo uzeo na ime "gubitka profita"?!

Kako saznaje beogradski medij u Jadru, "Rio Tinto" za jedan ar zemlje nudi i plaća oko 160 evra, što znači da se za jedan hektar zemljišta može dobiti oko 16.000 evra. Blagojević je, međutim, svoje zemljište (84,49 ari njive i 2,62 hektara šume) prodao za basnoslovnih 717.174 evra, umesto realnih oko 40.000 evra. I sve to na ime "gubitka profita" jer je, navodno, posadio orahe i pripremio zemlju za sadnju lešnika?!

Šta želi opozicija?

Dakle, Đilas i ostatak opozicije navodno želi da zaustavi iskopavanje litijuma, ali se istovremeno za to i zalaže. Protiv su prodaje zemlje Rio Tintu, ali istovremeno to i sami rade?

Kada se sve ovo zna postavlja se pitanje: Šta želi i za šta se zalaže opozicija? Odgovor je jednostavan: da se dokopa fotelje po svaku cenu! Nema tu nikakve ideologije ili jasnog političkog stava. Bitno je samo doći na vlast.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike