Maltretiranje na KiM se nastavlja: Srbin uhapšen na Jarinju ostaje iza rešetaka!

09.12.2021

19:22

0

Sve izjave "navodnih svedoka" prikupljene tokom septembra, oktobra i novembra meseca ove godine, dakle, nakon više od 20 godina od navodnog zločina

Maltretiranje na KiM se nastavlja: Srbin uhapšen na Jarinju ostaje iza rešetaka!
Copyright MUP

Advokat Jovana Filipović izjavila je da je Dušanu Arsiću, koji je uhapšen na Jarinju, određen pritvor od mesec dana zbog sumnje da je izvršio ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

- On je navodno od januara do juna 1999. godine u selu Butovc učestvovao u nasilnom proterivanju i iseljavanju građana Prištine i okoline. Navodno je zaustavio jedno maloletno lice i, zajedno sa drugim paravojnim formacijama, počeo da ga maltretira i zlostavlja. To lice, kako se navodi, i danas trpi posledice - pojasnila je za Kosovo onlajn Filipović, koja je angažovana kao advokat uhapšenog.

Arsić, kako navodi Filipovićeva, nikada nije bio u redovima vojske, policije ili neke paravojne formacije, a on ni danas ne zna gde se nalazi selo Butovc.

Dodala je su sve izjave "navodnih svedoka" prikupljene tokom septembra, oktobra i novembra meseca ove godine, dakle nakon više od 20 godina od navodnog zločina, ali neposredno pošto je podneta tužba protiv uzurpatora njegove imovine u selu Matičane i nakon što je pokrenut krivični postupak zbog nezakonitog zauzimanja ove imovine.

- Duško Arsić je pre samo nedelju dana prošao proceduru dobijanja kosovskog državljanstva i preuzeo je taj dokument, a sada je optužen za ratni zločin - navela je Filipović.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike