"Očajne domaćice" bez kojih kriminalci ne mogu: Besposlene supruge Belivuka, Mareta, Šarića, Zvicera u službi pranja krvavih para!

09.12.2021

20:00

0

Belivukova i Miljkovićeva supruga nisu jedine koje su pokušale da legalizuju novac od surovog kriminala svojih jačih polovina

"Očajne domaćice" bez kojih kriminalci ne mogu: Besposlene supruge Belivuka, Mareta, Šarića, Zvicera u službi pranja krvavih para!
kuce saric zvicer miljkovic belivuk - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Prnstcreen Youtube

Bojani Belivuk, Tanji Miljković, Snežani Đorđević i Mariji Milutinov, suprugama i tašti Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Filipa Ivanovskog, određeno je zadržavanje u pritvoru od 48 sati. One, međutim, nisu jedine koje su na izvestan način bile deo kriminalnih priča svojih bračnih ili vanbračnih partnera. Kao po pravilu, služile su uglavnom za pranje novca.

Poslednje privedene zbog sumnje da su počinile krivično delo pranja novca u produženom trajanju su Belivukova supruga Bojana, njena majka Snežana Đorđević, zatim Miljkovićeva supruga Tanja, kao i nevenčana supruga Filipa Ivanovskog.

Prema najnovijim informacijama, one su privedene zbog sumnje da su prale novac koji su Belivuk i Miljković i njihova ekipa stekli kriminalnim radnjama, tako što su kupovale skupocene nekretnine.

Policija ih je našla na svojim adresama, a posle pretresa kuće, skinuli su i sigurnosne kamere video-nadzora koje su stajale na skupocenoj vili na Zvezdari. Tom prilikom odvezen je i blindirani automobil, čiji je vlasnik Miljković.

Belivuk i Miljković, da podsetimo, čekaju suđenje za pet ubistava, otmice, silovanje, nezakonito držanje droge i oružja i zločinačko udruživanje, a pod istragom su za još nekoliko ubistava u Srbiji i tri likvidacije u Crnoj Gori.

Oduzet i vrtić

Šarićeva nevenčana supruga Lana Popović nije procesuirana, ali joj je oduzet vrtić "Štrumfovi" u Šilerovoj ulici u Zemunu, kao imovina stečena od prodaje kokaina iz Južne Amerike.

Osumnjičeni za direktnu vezu sa narkokartelom Darka Šarića iz Pljevalja bili su i advokat Radovan Štrbac, njegova supruga Dubravka i Stevica Kostić. Specijalno tužilaštvo tada je saopštilo da je advokat Štrbac osumnjičen da je imao zadatak da novac stečen kriminalnim aktivnostima klana "po nalogu Šarića, investira kupujući preduzeća po Vojvodini". U svemu tome uloge su imali Dubravka Štrbac i Stevica Kostić.

Tamara Zvicer prala novac "kavčana" u Ukrajini

Tamara Zvicer je već poznata javnosti, a u žižu je dospela sredinom prošle godine, prilikom pokušaja atentata na njenog supruga Radoja Zvicera u Ukrajini. Tada je objavljena njena fotografija na kojoj se vidi kako repetira pištolj i viče ispred zgrade u Kijevu u kojoj živi, a u blizini koje je njen suprug, inače vođa "kavačkog klana", ranjen dok je džogirao. Na Tamaru  je, kako se sumnja, šef "škaljarskog klana" Jovan Vukotić pre nekoliko godina pucao u Kotoru.

Supruga vođe "kavačkog klana", sumnjiči se da je preko svog restorana u Poltavi u Ukrajini prala novac koji je banda njenog muža "zaradila" švercovanjem kokaina. Tamara Zvicer je u novembru 2018. godine otvorila luksuzan restoran u Poltavi, a Zvicerov brat i snaja postali su ortaci u tom poslu. Ona je, kako su pisali mediji, vlasnik i nekoliko firmi i restorana u Crnoj Gori.

Tamara i Radoje Zvicer Foto: Printscreen/
 

Nekoliko njegovih firmi, koje je kupio na aukcijama Agencije za privatizaciju, posle izvesnog vremena preprodavana su braći Darku i Dušku Šariću.

Tri godine od kada je prvi put objavljeno da je supruga Svetozara Marovića imala više miliona dolara na računu u Švajcarskoj, taj slučaj ponovo je 2018. godine bio u centru pažnje crnogorske javnosti.

Cela porodica iza rešetaka

Specijalno državno tužilaštvo u Crnoj Gori od švajcarskih vlasti dobilo je zvaničnu potvrdu da je Đorđina Marović 2006. i 2007. godine. imala oko tri miliona evra u dolarima na računu u HSBC banci u Švajcarskoj, kojima su pristup imali i njen suprug Svetozar i sin Miloš.

Youtube printscreen
 

Marovića je Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić označio kao vođu kriminalne organizacije koja se tereti za niz korupcionaških afera, kojima je opština Budva oštećena za desetine miliona evra. Specijalno tužilaštvo obezbedilo je četiri svedoka saradnika, koji u slučaju „Budva” tvrde da je Marović direktno ili indirektno izdavao naloge i davao instrukcije za malverzacije, zbog čega se tereti za podstrekavanje na krivična dela, iako formalno nije donosio odluke i potpisivao spornu dokumentaciju.

U toj aferi bili su pritvoreni i Marovićev sin Miloš, brat Dragan Marović, strina Mirjana, a postupak je vođen i protiv njegove ćerke Milene Marović-Bogdanović i Miloševe tašte Dragice Popović. Kao vođa kriminalne organizacije označen je Svetozar Marović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike