24SEDAM Izložba slika QUO VADIS? u Galeriji Kuće Vojnovića

22.11.2021

16:58

0

Autor: 24sedam

Ulaz na izložbu je slobodan

24SEDAM Izložba slika QUO VADIS? u Galeriji Kuće Vojnovića
Galerija-Kuce-Vojnovica - Copyright kcindjija.rs

U petak, 26. novembra 2021. godine, u 19.00 sati, u izložbenom prostoru Kuće Vojnovića, Cara Dušana 3, biće otvorena izložba slika QUO VADIS? autorke Mile Gvardiol iz Beograda.

Mila Gvardiol je rođena 1979. godine u Beogradu. Diplomirala je 2004. na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na Odseku zidno slikarstvo. Doktorirala je 2012. godine na Interdisciplinarnim studijima Univerziteta umetnosti u Beogradu na Odseku za digitalnu umetnost. Članica je ULUS-a od 2006. godine, a od 2011. i ULUPUDS-a. Zaposlena je u zvanju vanrednog profesora na Fakultetu za digitalnu produkciju u Sremskoj Kamenici i Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Izlagala je na 32 samostalne i preko 250 grupnih izložbi.

Serija slika pod nazivom „Quo vadis?“ kao ključni motiv ima stepenice i potvrđuje fasciniranost autorke za savremeno, kako u formi tako i u izražaju. Značenje i simbologija stepenica, bili su predmet dubokog istraživanja autorke, koja ovim putem pred posmatrača postavlja pitanje: da li se penjemo ili silazimo? Kuda zapravo idemo? Arhitektonski posmatrano, stepenice su konstruktivni element pomoću koga vertikalno ujedinjujemo prostore različitih nivoa, a Miline stepenice mogu se emotivno protumačiti kao stepenice naše duše. Ovom serijom slika autorka vešto povezuje arhitekturu i slikarstvo, koristeći izlomljenu liniju punu ritma i energije kao osnovno izražajno sredstvo.

Izložba će biti otvorena do 9. decembra 2021. godine, a svi zainteresovani mogu je pogledati svakog radnog dana od 10.00 do 19.00 sati.

Molimo posetioce da se pridržavaju propisanih epidemioloških mera.

Ulaz na izložbu je slobodan.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Opštine Inđija. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike