"Inspiratori blokada uzbunjuju građane zbog svojih stvarnih motiva": Gojkovićeva oštro osudila Đilasove aktiviste

04.12.2021

15:43

0

Ona je dodala da je odlazak predsednika Vučića u Gornje Nedeljice primer pravog državnika koji probleme rešava mirnim putem

"Inspiratori blokada uzbunjuju građane zbog svojih stvarnih motiva": Gojkovićeva oštro osudila Đilasove aktiviste
Copyright Maja Gojković<br />ATAImages/Miloš Tešić

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković istakla je danas nakon blokade ključnih saobraćajnica da inspiratori istih, samo pokazuju svoje stvarne motive da, ne prezajući ni od čega, šire neistine, uzbunjuju i svađaju građane, a kao krajnji cilj očigledno žele da izazovu nasilje i nestabilnost.

- Slike koje danas vidimo da mnogi naši građani - stari, bolesni, deca nisu mogli slobodno da se kreću, da obavljaju svoje poslove, idu kod lekara, je za svaku osudu inspiratora ovakvih ideja. Njihovi potezi ni na koji način ne mogu da doprinesu stvarnom unapređenju životne sredine, niti im je to suštinski cilj - istakla je Maja Gojković.

Ona je, u pisanoj izjavi, ukazala da je politizacija i zloupotreba ekoloških pitanja, blokada saobraćajnica i mostova i sprečavanje slobode kretanja građana u čitavoj zemlji neprihvatljivo ponašanje za sve pristojne građane.

- Uverena sam da svi u Srbiji dobro shvataju da je namera da se danas iz naše zemlje pošalju nemile slike nasilja. Ali neće uspeti u svojim pokušajima, jer ogromna većina građana želi da živi u zemlji koja se razvija i napreduje, u kojoj se mostovi i autoputevi, koji znače život i razvoj grade, a ne blokiraju - napomenula je Gojkovićeva.

Ona je istakla da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odlaskom u Gornje Nedeljice da otvoreno razgovara sa građanima Jadarskog kraja, pokazao da je državnik i da donosi odluke isključivo u interesu svih građana, razvoja i napretka zemlje.

- Srbija želi pristojan razgovor i dijalog o svim važnim pitanjima i to vodi ka rešenju, a ne blokade ulica i nasilje - naglasila je Maja Gojković.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike