Ponovo prete blokadama pod izgovorom brige o ekologiji: Opozicija najavila novo maltretiranje građanja zarad političkih poena (FOTO/VIDEO)

03.12.2021

21:29

0

Autor: 24sedam

MUP je izdao saopštenje u kome je informisao građane šta da rade ukoliko zbog blokade puteva ne mogu da se kreću

Ponovo prete blokadama pod izgovorom brige o ekologiji: Opozicija najavila novo maltretiranje građanja zarad političkih poena (FOTO/VIDEO)
gazela blokadasava centar 2711 2021 foto sivacki123 - Copyright Foto: 24sedam / Goran Sivački

Za subotu od 14 sati planirane su nove blokade puteva. Uprkos nemilim scenama od prošlog vikenda kada su građane koji su odbili da se povinuju blokadama i želeli da nastave slobodno da se kreću, bukvalno ličovali, veći deo opozicije poziva na nove nerede.

Predstavnici opozicije pod izgovorom navodne borbe protiv zakona o referendumu i eksproprijaciji, i borbe za eklologiju izneli su  niz brutalnih laži i u zabludu doveli manji ali veoma agresivan deo građana Srbije. 

Premijerka Ana Brnabić ponovila je danas da zakoni o referendumu i eksproprijaciji nisu pisani za Rio Tinto i navela da protesti nemaju nikakve veze sa ta dva zakona, već sa politikom.

Prema dosadašnjim najavama, protesti i blokade planirani su u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Užicu, Valjevu, Jagodini, Leskovcu, Subotici, Kraljevu... Predviđena je, navodi se u pozivnicama na proteste i blokada Zrenjaninskog puta i Ibarske magistrale. 

MUP je izdao saopštenje u kome je informisao građane šta da rade ukoliko zbog blokade puteva ne mogu da se kreću.

Većina građana Srbije vidi da je na delu jasna zloupotreba ekoloških tema u političke svrhe u želji da se izazove haos, sa ciljem da se vlast u Srbiji sruši blokadama, ali je opoziciona manjina spremna na sve kako bi pokušala da destabilizuje Srbiju. 

Amir Hamzagic/ATAImages
 

 

Tokom prethodnih dana predstavnici dve opozicione koalicije, ona koju predvodi Đilasova desna ruka Marinika Tepić, i takozvane zeleno - crvene koalicije na čijem je čelu Zelenović, utrkivali su se u tome ko će dati veću podršku Draganu Milovanoviću Crnom, koji je na svirep način pretukao bageristu koji nije želeo da se zaustavi na blokadi puta. Milovanović je zaposlenik Ljubiše Buhe Čumeta i Nasera Keljmendija.

Kako se može videti na snimcima objavljenim na društvenim mrežama, dok je trajala blokada puta tokom protesta koji nije bio ni uredno najavljen, bagerista je pokušao da prođe nekoliko desetina demonstranata, ali mu oni to nisu dozvolili, već se Milovanović popeo na bager i fizički sprečio vozača da dalje prođe, udarivši ga pesnicom nekoliko puta u glavu.

 

 

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo je saopštenje u kome je obavestilo građane da ukoliko im zbog blokade puteva i saobraćaja bude ograničena sloboda kretanja ili dožive neki vid nasilja, prijavu MUP-u mogu podneti pozivom na broj 0800 104103. U saopštenju se podseća da blokada puteva i ometanje građana predstavlja kršenje zakona i ustavom zajemčenog prava slobode kretanja. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da policija neće da reaguje na protestima zakazanim za sutra i da će pustiti učesnike da rade šta hoće, sve dok ne ugrožavaju živote, imovinu građana i institucije. 

On je takođe najavio da će sutra razgovarati sa svim zainteresovanim građanima sa područja 12 sela Jadarskog kraja u kojima postoji najviši stepen zabrinutosti zbog istraživanja koja vrši kompanija Rio Tinto.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike