Biljana Plavšić potpuno neprepoznatljiva! Traži utehu pred božijim vratima (FOTO)

03.12.2021

07:45

0

Kao što je i izjavila nakon izlaska iz zatvora, dane provodi u miru, daleko od očiju javnosti, u krugu porodice

Biljana Plavšić potpuno neprepoznatljiva! Traži utehu pred božijim vratima (FOTO)
profimedia-0017389019 - Copyright Profimedia

Biljana Plavšić, nekadašnja predsednica Republike Srpske, nakon što je odslužila kaznu na koju je osuđena u Haškom tribunalu, živi u Beogradu u svom stanu na Vračaru. 

Kao što je i izjavila nakon izlaska iz zatvora, dane provodi u miru, daleko od očiju javnosti, u krugu porodice. 

Objektiv našeg reportera ovekovečio je trenutak, u rano subotnje jutro, kada je Biljana Plavšić stala ispred Hrama svetog Save na Vračaru i prekrstila se, posle čega je nastavila svoj put.

24sedam
 

Bivša predsednica Republike Srpske, nakon što je odslužila kaznu za ratne zločine počinjene tokom rata u Bosni i Hercegovini, za šta je osuđena pred Međunarodnim krivičnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju, nastavila je da živi u Beogradu u svom stanu na Vračaru.

Ona je 2001. godine optužena pred MKTJ, a osuđena je 27. februara 2003. godine na 11 godina zatvora. Tribunalu se dobrovoljno predala. Upućena je na izdržavanje kazne u švedski zatvor „Hinseberji“, odakle je odlukom predsednika Haškog tribunala Patrika Robinsona 24. oktobra 2009. godine prevremeno puštena na slobodu, jer je odslužila dve trećine kazne.

Nakon što je doputovala u Beograd, gde ju je sačekao tadašnji predsednik vlade Republike Srpske Milorad Dodik, otišla je u svoj stan na Vračaru. Izjavila je da želi da vreme provodi sa porodicom. Državljanstvo Srbije stekla je pre odlaska u Hag.

Ranije ove godine, marta meseca, Biljana Plavšić bila je hospitalizovana u Kliničko bolničkom centru (KBC) „Dragiša Mišović“ u Beogradu zbog upale pluća izazvane zarazom virusom korona.
Bila je prva žena na čelu republike u istoriji srpskog naroda. 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike