Predsednik Skupštine Ivica Dačić danas raspisuje referendum

30.11.2021

14:17

0

Predsednik Narodne skupštine raspisaće referendum u centralnom holu Doma Narodne skupštine

Predsednik Skupštine Ivica Dačić danas raspisuje referendum
Ivica Dačić - Copyright AP Photo/Sava Radovanović

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić raspisaće danas referendum radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije, saopšteno je iz parlamenta Srbije.

"Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić raspisaće referendum radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije, nakon završetka Osme posebne sednice Narodne skupštine u Dvanaestom sazivu, u 18.45 časova, navodi se u saopštenju.

Predsednik Narodne skupštine raspisaće referendum u centralnom holu Doma Narodne skupštine.

Poslanici Skupštine Srbije na Posebnoj sednici razmatraju predlog za promenu Ustava kao i predlog za raspisivanje referenduma o promeni najvišeg državnog akta.

Na dnevnom redu su Predlog Akta o promeni Ustava Republike Srbije, Predlog Ustavnog zakona za sprovođenje Akta o promeni Ustava Republike Srbije i Predlog odluke o raspisivanju republičkog referenduma radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije, koje je podneo Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo, saopšteno je iz parlamenta.

Odbor je juče odlučio da pitanje na referendumu o ustavnim promenama, a koji bi trebalo da se održi 16. januara, glasi: "Da li ste za povrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije? sa ponuđenim odgovorima "Da" ili "Ne".

Sednici, koja je počela u 13 sati, prisustvuje i ministarka pravde Maja Popović koja je izrazila očekivanje da će danas parlament usvojiti sve predloge kako bi moglo da dođe do promene Ustava, a o čemu će građani konačni sud dati na referendumu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike