Ponovo politizovali proteste: Šta se zapravo krije iza "eko ustanka"?

28.11.2021

19:11

0

Autor: 24sedam

U grupi građana, njih oko 1.300, nalaze se i bivši predsednik Srbije, Boris Tadić i nekadašnji gradonačelnik Beograda, Dragan Đilas

Ponovo politizovali proteste: Šta se zapravo krije iza "eko ustanka"?
24sedam

U Beogradu je, u 18 sati počeo protest na Trgu republike. Okupljeni građani blokirali su saobraćaj i upravo kreće šetnja ka zgradi RTS-a.

U grupi građana, njih oko 1.300, nalaze se i bivši predsednik Srbije, Boris Tadić i nekadašnji gradonačelnik Beograda, Dragan Đilas.

Ovi protesti bili su najavljeni u medijima kao borba za ekološka prava, protiv režima i nasilja.
Međutim, jasno je da su i oni politizovani, vidljivo je šta se krije iza "eko ustanka".

Dragan Đilas i Boris Tadić iskoristili su još jedno okupljanje građana, kako bi još jednom pokušali da naivan narod, pod izgovorom ekologije i čistog vazduha, okrenuli protiv vlasti.

Tokom jučerašnjeg dana, građani, ekološki aktivisti i brojne organizacije blokirali su puteve na više lokacija u Srbiji, uprkos policijskoj zabrani. 

Pored nekadašnjeg predsednika i gradonačelnika, tu je i Brajan Brković, aktivista iz Novog SadaNebojša Zelenović, Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović...

Iako je na početku izgledalo da se radi o protestima koji žele da ukažu na ekološku svest u narodu, ispostavilo se da je nekolicina političara, to ponovo iskoristila u svoje svrhe.

To dokazuju i jučerašnji prostesti koji su dobro orkestrirani i koji su smetali običnim građanima. 

Ipak, građani Srbije nisu naivni, što dokazuje i broj okupljenih građana večeras.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi