Petković: Kurti i deo srpske opozicije imaju zajednički interes

28.11.2021

15:47

0

Fitore Pacoli učestvovala je u subotu na panelu "Političke partije: Rod i inkluzija“ koji je održan u Šapcu

Petković: Kurti i deo srpske opozicije imaju zajednički interes
Petar Petković/B.P./ATAImages

Član Predsedništva SNS Petar Petković ocenio je danas da prisustvo Fitore Pacoli, poslanice pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija na skupu ekologa u Šapcu, u istom danu kada su pripadnici srpske opozicije pravili haos na ulicama ovog grada, pokazuje, kako je rekao, zajednički interes obe grupacije.

"Nema sumnje da su nemile scene, blokade puteva i nasilje na ulicama širom Srbije izazvane od strane grupice nekakvih "ekologa" obradovale i Prištinu i Aljbina Kurtija", naveo je Petković u saopštenju.

On je napomenuo da se u svom političkom delovanju, Kurtijevo Samoopredeljenje služilo istim nasilničkim i ekstremističkim metodama i izazivanjem haosa radi ostvarivanja svojih političkih ciljeva na prostoru KiM.

"Zato ne čudi da su njegovi izaslanici pronašli zajednički jezik i sa delom srpske opozicione scene. Za srpsku opoziciju, Kurtijevi ekstremisti su prihvatljivi saradnici, dok su za njih Srbi sa KiM kriminalci, kako ih je u Sjedinjenim Američkim Državama nazvao Dragan Ðilas ili ih učestalo vređa kosovska lobistkinja Viola fon Kramon", naveo je Petković.

On je upitao i da li su se možda saglasili i da je takozvano nezavisno Kosovo, uz projekat "Velike Albanije" još jedan zajednički cilj i da bi i u tom pravcu trebalo zajednički delovati.

"Srbija će biti i ostati demokratsko i uređeno društvo, u kome je dozvoljeno iskazivati različito mišljenje, ali nasilje i haos nikada i nikome ne sme biti dozvoljeno, niti će nasilničkim Kurtijevim metodama mesto biti na ulicama širom zemlje", zaključio je Petković.

Kako je prenela Ekonomija onlajn, Fitore Pacoli učestvovala je u subotu na panelu "Političke partije: Rod i inkluzija“ koji je održan u Šapcu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug