Skandal: Krivokapić izjavio da nije dao obećanje da će potpisati Temeljni ugovor, zašto SPC ćuti na to? (VIDEO)

06.11.2021

19:00 >> 19:11

0

Kako to da se iz veličanstvene atmosfere litija i pobedničke izborne kampanje seća baš toga – da on u stvari i nije obećao potpisivanje Temeljnog sporazuma?

Skandal: Krivokapić izjavio da nije dao obećanje da će potpisati Temeljni ugovor, zašto SPC ćuti na to? (VIDEO)
Copyright Profimedia/24sedam/Pixabay


Pitanje već dugo visi u vazduhu, pa da ga ipak postavim, da aterira što mirnije.

Stvarno, šta naši crkveni velikodostojnici misle o politici Zdravka Krivokapića? Naročito oni koji su ga narodu direktno preporučili – mitropolit Joanikije, otac Gojko Perović i otac Dragan Mitrović.

Zašto ovo pitam baš danas?

Pre neki dan, u veoma gledanoj emisiji OKO Radio televizije Srbije, Zdravko Krivokapić je izgovorio sledeću rečenicu, nekako zbrzano, između dve zapete, ali sasvim razgovetno: „ja nisam dao predizborno obećanje da ću da potpišem Temeljni ugovor“! (13:15)

Pošto je tema veoma važna, za našu Crkvu i njeno delovanje u Crnoj Gori možda i sudbonosna, bilo bi lepo, bio bi red, a bilo bi i odgovorno da se od premijera zatraži objašnjenje. Kako to da se iz veličanstvene atmosfere litija i pobedničke izborne kampanje seća baš toga – da on u stvari i nije obećao potpisivanje Temeljnog sporazuma? I zašto je baš to, baš onomad u Beogradu, lukavo napomenuo?

Ja znam, naravno, da Crkva ima mnogo strpljenja, ali znam i da postoji vekovna praksa direktnog obraćanja sveštenstva nosiocima svetovne vlasti. Ne uvek nežnog, ne uvek savezničkog. Narod koji je u odbranu Crkve uložio gotovo sve što ima – ima pravo i da očekuje reakciju na ovo neviđeno i nečuveno licemerje. Tim pre što ono dolazi od čoveka koji ne propušta priliku da se pozove na podršku Crkve.

Drukčije, i oštrije rečeno: da li je dozvoljeno pod okriljem Crkve – lagati? Jer lagati, časni oci, to ne znači samo reći ono što nije, već i reći manje nego što jeste.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike