Kurti najavljuje nove akcije: Optužio i Srbe za šok bombe

24.10.2021

17:26

0

Autor: A. S.

Sastanak je održan nakon akcija u Severnoj Mitrovici, Zvečanu i drugim gradovima, kada je između ostalog teško ranjen Srećko Sofronijević

Kurti najavljuje nove akcije: Optužio i Srbe za šok bombe
Copyright printscreen/youtube/Remarker Media

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, održao je sastanak sa ministrom policije Dželjaljom Svečljom i direktorom policije Samedinom Mehmetijem, kao i policajcima koji su, kako se navodi u saopštenju, povređeni u akciji policije na severu Kosova, prenose tamošnji mediji.

Kurti je na sastanku, navodi se u saopštenju, poručio da "kriminal i kriminalne grupe" neće biti tolerisani te najavio da će Kosovska policija u saradnji i koordinaciji sa nadležnim organima nastaviti da obavlja svoje dužnosti.

On je Srbe, koji su se usprotivili upadu kosovskih specijalnih snaga, do zuba naoružanih u apoteke u Severnoj Mitrovici, nazvao "organizovanim kriminalnim grupama", te ih optužio da su oni bacali šok bombe, ručne bombe, kao i da su pucali.

- Ova policijska akcija koja je sprovedena i u Prištini, Peći i Južnoj Mitrovici prošla je bez problema, osim u Severnoj Mitrovici. Tamo su se okupljale organizovane kriminalne grupe, stvarale barikade raznim prevoznim sredstvima, koristile gasne boce, šok bombe, pucnje i ručne bombe, kako bi sprečile i napale policijske i carinske službenike koji su obavljali službenu dužnost - rekao je Kurti.

Podsetimo, jedan od poslednjih napada na Srbe, na Kosovu i Metohiji dogodio se 13. oktobra, prilikom upada kosovskih policijskih snaga i specijalnih jedinica ROSU na sever Kosova. Prilikom te intervencije bezbednosnih snaga Prištine povređeno je 20 ljudi, kojih Srećko Sofronijević teže. Nedelju dana kasnije, njegovo zdravstveno stanje, od prostrelne rane, stabilizovano je u Urgentnom centru u Beogradu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike