Vučić postao počasni građanin Jagodine: Poručio građanima- dobićete skener, popravićemo ulice i puteve (FOTO)

17.10.2021

10:47

0

Autor: J. S. J.

Ovu odluku odbornici su doneli na sednici Skupštine opštine uz obrazloženje da je Vučić doprineo ekonomskoj sigurnosti Srbije, njenoj političkoj stabilnosti i zdravstvenoj bezbednosti

Vučić postao počasni građanin Jagodine: Poručio građanima- dobićete skener, popravićemo ulice i puteve (FOTO)
vucic jagodina (7) - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanoj sednici Skupštine grada Jagodine, koja se održava povodom Dana oslobođenja grada.

Tom prilikom, predsedniku Vučiću će biti dodeljeno zvanje Počasnog građanina grada Jagodine.

 

Ovu odluku odbornici su doneli na sednici Skupštine opštine uz obrazloženje da je Vučić doprineo ekonomskoj sigurnosti Srbije, njenoj političkoj stabilnosti i zdravstvenoj bezbednosti.

Predsednika Vučića je u Jagodini dočekao gradonačelnik Dragan Marković Palma, ali i veliki broj građana.

- Dobar dan svima, hvala vam što ste me čekali, iako kasnim iz Beograda. Retko idem da primim nagrade i priznanja. Došao sam da bih vam rekao da nagrade koje dobijam nije izraz snage i moći, nego izraz moje poniznosti prema građanima. Rekao sam i Draganu Markovića hvala svima na dočeku i gostoprimstvu. Rekao sam nekoliko stvari koje moramo da uradimo koje će biti suštinski važne za Jagodinu - naveo je Vučić u svom obraćanju građanima

-Davali smo novac za različite potrebe ljudi u Jagodini. Do kraja godine, u decembru imaćete ovde, što je posebno važno za žene, nov 64 slajsni skener, tako da nećete morati više da dolazite zbog toga u Beograd i Kragujevac -rekao je Vučić.

Dodao je da novi skener košta 36 miliona dinara i da će ga Jagodinci imati početkom decembra u svojoj bolnici.

Kazao je da je sa Markovićem razgovarao i oko opremanje Barutane, što je deo industrijske zone i da će država za početak izdvojiti 300.000 evra, a ukupno 20,5 miliona evra za kanalizaciju i kompletno prečišćavanje otpadnih voda.

 


-Moramo da popravimo i ulice po gradu i puteve po okolnim selima, jer tek tada će da osete građani viši standard- naveo je Vučić.

Predsednik je kazao da je prosečna plata u Jagodini porasla za 48 odsto od 2012. godine, ali da je sada oko 450 evra, što je niže od republičkog proseka, zbog čega će pokušati da obezbedi investiciju koja neće biti, kako je rekao, radno intenzivnog karaktera već kompanija koja će zaposliti ljude sa visokim obrazovanjem.


Vučić je istakao da će uskoro pored Jagodine, prolaziti i brza pruga koja će se graditi od Beograda do Niša, što će dodatno oznažniti ceo Pomoravski okrug i privući strane investitore.

-Spremni smo još više da uložimo. Molimo da donesete projekte i uveren sam da ćemo zajednički da uradimo mnogo toga i napravimo još lepše lice Jagodine i celog Pomoravlja- poručio je Vučić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike