Jesenje zasedanje uz gardu, himnu i minut ćutanja preminulom Ivanu Tasovcu

05.10.2021

11:01

0

Predloge zakona, narodnim poslanicima, obrazložio je ministar finansija Siniša Mali

Jesenje zasedanje uz gardu, himnu i minut ćutanja preminulom Ivanu Tasovcu
Tan2021-10-5_104654235_7 - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Prva sednica redovnog jesenjeg zasedanja, počela je uz intoniranje himne "Bože pravde", posle čega su poslanici minutom ćutanja odali počast preminulom narodnom poslaniku Ivanu Tasovcu.

Tanjug/Miloš Milivojević
 

Ispred Doma Narodne skupštine postavljena je bila počasna garda. Narodna skupština sastaje se u dva redovna zasedanja, jedno počinje prvog radnog dana u martu, a drugo redovno zasedanje počinje prvog radnog dana u oktobru. Redovno zasedanje ne može trajati duže od 90 dana.

Tanjug/Miloš Milivojević
 

Na dnevnom redu nalaze se: Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji; Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji; Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Privremenom registru punoletnih državljana Srbije kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije korone; Predlog zakona o zaduživanju Republike Srbije kod OTP banke za potrebe finansiranja Projekta rekonstrukcije i modernizacije železničke pruge Subotica-Horgoš; Predlog zakona o zaštiti od buke u životnoj sredini i Predlog zakona o izmeni Zakona o muzejskoj delatnosti.

Tanjug/Miloš Milivojević
 

Predloge zakona, narodnim poslanicima, obrazložio je ministar finansija Siniša Mali. 

Izmenama Zakona o privremenom registru punoletnih državljana kojima se isplaćuje novčana pomoć, definisano je davanje dodatne jednokratne pomoći od 20 evra u decembru. To je deo trećeg paketa pomoći privredi i građanima i svako ko je u međuvremenu postao punoletan ili ko se nije prijavio za 30 plus 30 evra imaće priliku da se prijavi za ovu pomoć od 20 evra. Prijava počinje 15. novembra i traje do 30. novembra, a u decembru sledi isplata.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: I.K.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike