Kosovski poslanik: Vučić je pobedio!

04.10.2021

10:34

0

Autor: J. S. J.

Kosovski poslanik: Vučić je pobedio!
Copyright Youtube printscreen

Šef poslaničke grupe DPK Abeljard Tahiri rekao je da sporazum postignut u Briselu po pitanju registarskih oznaka krši državni suverenitet tzv. Kosova.

On je istakao da je "Vučić ostvario veliku pobedu nad nama", prenosi Telegrafi.

-Ovaj sporazum je već uveo Srbiju na teritoriju Kosova. Molimo ovu vladu da zaustavi štetu koju nanose Republici Kosovo. Kao što vidimo, nadam se da su demokratska sredstva dovoljna nama kao opoziciji da to zaustavimo, ali očigledno ne -rekao je Tahiri, a prenosi Kosovo onlajn.

Tahiri je dodao da niko nije konsultovan o odluci o reciprocitetu i da su je, uprkos tome, kao opozicija, podržali.

-Kao opozicija definitivno podržavamo svaku odluku vlade koja je protiv Srbije. Pre dve nedelje smo u drugoj situaciji, situaciji koju nijedan građanin ne bi želeo. Sporazum u Briselu je izuzetno štetan jer legalizuje registarske tablice PR, PZ, KM koje je izdala vlada Srbije -rekao je Tahiri.

On je dodao da ove registarske tablice izdaje vlada Kosova za Kosovo.

-Vlada je prihvatila da se ove registarske tablice legalno izdaju Kosovu. Ovo je prvi korak koji ste započeli sa implementacijom Asocijacije sa izvršnim ovlašćenjima. Dve decenije nije bilo štetnijeg posla od ovoga. Vučić u Srbiji dobija pet evra, a Aljbin sa svojim ministrima pet evra sa ovim nalepnicama -rekao je Tahiri.

Tahiri je rekao i da je "Vučić ovu vladu povredio, Vučić je ostvario veliku pobedu nad nama".

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike