Brnabić: Srbija pokazala da ne toleriše jednostrane poteze

02.10.2021

11:32

0

Autor: Nikola A.

Premijerka je istakla da je ovim dogovorom dobijeno više nego što je dogovoreno 2011. godine, ali manje nego što smo imali prava pre 2007. godine

Brnabić: Srbija pokazala da ne toleriše jednostrane poteze
Copyright TV Pink printscreen

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je dogovorom oko tablica dobijena bezbednost, da je demonstrirano da Srbija ne toleriše jednostrane poteze, ali i da se podsetilo na odredbe rezolucije 1244.


Ona je u izjavi, posle obilaska izlozbe radova studenata Fakulteta primenjenih umetnosti u Jugoslovenskoj kinoteci, istakla da su dogovorom u Briselu sačuvani mir, bezbednost i stabilnost, jer je situacija bila na ivici.

Kako je navela, Srbija je pokazala da ne toleriše jednostrane poteze Prištine, što je dobro za obe strane.

Brnabić je ukazala na povlačenje jedinica ROSU i podsetila na Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN, jer na administrativnim prelazima mogu biti samo jedinice KFOR, kao i na dogovoreno Briselskim sporazumom o implementaciji dogovorenog i formiranje Zajednice srpskih opština.

Premijerka je istakla da je ovim dogovorom dobijeno više nego što je dogovoreno 2011. godine, ali manje nego što smo imali prava pre 2007. godine.

Kako je navela, dobit je i stav EU po pitanju da je presuda Ivanu Todosijeviću protivpravna i izrazila nadu da će to i Priština čuti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike