Vojska premešta tenkove ka Jarinju: Kolona krenula iz Raške (VIDEO)

25.09.2021

14:28

0

Autor: 24sedam

Vojska Srbije upravo premešta tenkove ka administrativnom prelazu Jarinje

Vojska premešta tenkove ka Jarinju: Kolona krenula iz Raške (VIDEO)
Facebook/Директно с Космета

Na društvenim mrežama pojavio se snimak kolone tenkova koja je prema za sada nepotvrđenim informacijama krenula iz Raške ka administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom.

U pitanju su navodno modernizovani tenkovi T-72 MS opremljeni novom optikom i najsavremenijom borbenom opremom koji su deo ruske vojne donacije Srbiji.

 

Prethodno su dva srpska "miga 29", podsetimo, nešto pre podneva nadletala Jarinje što je burno pozdravljeno od Srba koji su u znak protesta zbog uvođenja reciprociteta za registarske tablice i prisustva specijalnih jedinica Rosu na severu Kosova blokirali taj prelaz.

Vazdušnim prostorom iznad Jarinja juče su patrolirali i helikopteri Vojske Srbije "Mi-35" što su okupljeni Srbi takođe glasno pozdravili.

Jedinice Vojske Srbije u garnizonima Raška i Novi Pazar nalaze se već danima u povišenoj borbenoj gotovosti jer na taj način država želi da pošalje jasnu poruku da se više neće dogoditi pogrom srpskog naroda na KiM.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da su Ministarstvo unutrašnjih poslova sa svojim jedinicama i Vojska Srbije spremni da odgovore na svaku eskalaciju, ali i da će učiniti sve da do nikakvih sukoba ne dođe i da sve bude mirno.

Vulin je naglasio da naoružane jedinice Prištine moraju da se povuku sa severa Kosova i Metohije.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti