Petković povodom napada policije na Srbe na Brnjaku: Kurti je direktno odgovoran za incident

23.09.2021

11:41

0

Zoran Tomović, Jovan Takov i Dragiša Vlašković napadnuti su i pretučeni bez ikakvog povoda i razloga, postali su mete samo zato što su Srbi, istakao je Pe

Petković povodom napada policije na Srbe na Brnjaku: Kurti je direktno odgovoran za incident
Copyright Napad na Srbe, Kosovo onlajn printscreen

-Danas smo bili svedoci brutalne i zastrašujuće primene sile od strane pripadnika specijalnih jedinica Rosu, koji su u blizini administrativnog prelaza Brnjak pretukli trojicu srpskih mladića, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i istakao da je za današnji “stravičan incident direktno odgovoran Aljbin Kurti”.

“Zoran Tomović, Jovan Takov i Dragiša Vlašković napadnuti su i pretučeni bez ikakvog povoda i razloga, nikoga nisu provocirali, već su postali mete samo zato što su Srbi”, istakao je Petković u saopštenju.

pročitajte još

On je ukazao da Beograd od početka izbijanja krize poziva na uzdržanost i mir, a Srbi sa severa Kosova i Metohije, koji samo brane pravo na slobodu, nijednog trenutka nisu dali nikakav povod za ovakvu primenu sile, kao i da fizičko nasilje, maltretiranje i napad na srpski narod na KiM neće tolerisati i to svi moraju dobro da shvate.

-Da budem sasvim jasan. Za današnji stravičan incident direktno je odgovoran Aljbin Kurti, kome je od samog početka krize jedini cilj nasilje i odmazda nad golorukim narodom na severu pokrajine, koji samo brani svoje pravo na život. Kao što smo više puta upozoravali, reč je o čoveku spremnom na ogoljeno nasilje zarad ostvarenja svojih političkih ciljeva, istakao je Petković, saopšteno je iz Kancelarije.

On je ukazao i da je sada više nego jasno da njega ne zanima nikakav dijalog, ni rešenje krize izazvane nepoštovanjem Briselskog sporazuma, već ga zanima da na silu pokušava da osvoji sever Kosova i Metohije.

-Zbog toga molim Srbe da ostanu pribrani i mirni, da ne nasedaju niti odgovaraju na provokacije kojih će sigurno biti, jer to je jeste cilj onih koji su danas izveli ovakav akt bezumlja, poručio je Petković.

Napadnuti Srbin na Brnjaku, Kosovo onlajn

Pripadnici specijalnih jedinica Rosu, koje se nalaze na administrativnom prelazu Brnjak u opštini Zubin Potok, napali su trojicu lokalnih Srba – Dragišu Vlaškovića, Zorana Tomovića i Jovana Takova.

Prema izjavama očevidaca, napad na Srbe nije bio ničim izazvan, a pripadnici Rosu su naneli teže povrede Dragiši Vlaškoviću, prenosi Kosovo onlajn.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike