Beograd u bojama nemačke i srpske zastave: Angela Merkel stiže u Beograd

13.09.2021

12:49 >> 14:58

0

Celom trasom kojom se ona bude kretala biće raspoređeni pripadnici MUP-a Srbije, a u pratnji će biti i dva policijska helikoptera

Beograd u bojama nemačke i srpske zastave: Angela Merkel stiže u Beograd
Copyright Aleksandar Vučić i Angela Merkel u Berlinu, Profimedia

Nemačka kancelarka, Angela Merkel, čiji mandat ističe krajem septembra, dolazi u dvodnevnu posetu Srbiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekaće važnu gošću, a tom prilikom pokloniće joj pirotski ćilim, potvrđeno je u Predsedništvu Srbije. Vučić će Merkelovoj uručiti i još jedan lični poklon, koji je iznenađenje, saznaje Tanjug.

pročitajte još

Tokom dvodnevne posete Beogradu nemačke kancelarke Angele Merkel, koja će sleteti nešto posle 16 časova na aerodrom “Nikola Tesla, na snazi će biti rigorozne mere bezbednosti, a kako prenose mediji, kancelarku će dočekati migovi 29 Vojske Srbije.

Celom trasom kojom se ona bude kretala biće raspoređeni pripadnici MUP-a Srbije, a u pratnji će biti i dva policijska helikoptera.

Za neposrednu bezbednost kancelarke biće zaduženo oko 600 ljudi iz Jedinice za obezbeđenje objekata i ličnosti, pripadnika Žandarmerije, beogradske policije, Specijalne antiterorističke jedinice i pilota helikopterske jedinice.

Na terenu će sve vreme dežurati i nekoliko timova vatrogasaca i medicinske ekipe.

Angela Merkel, Tanjug/AP Photo/Markus Schreiber

Prvi stepen bezbednosti podrazumeva zatvaranje trase kretanja štićene ličnosti.

JKP “Javno osvetljenje” Beograd saopštilo je da će tokom večernjih časova u bojama nemačke zastave biti osvetljeni Palata Albanija, Most na Adi i Brankov most zbog posete nemačke kancelarke. Sa stubova javnog osvetljenja u užem centru Grada, novobeogradskih bulevara, Brankovog mosta, na pristupnim saobraćajnicama od aerodroma Nikola Tesla duž auto-puta i u reonu Palate Srbija viori se 1.500 zastavica Republike Srbije i Savezne Republike Nemačke.

Na zgradi Geneksa na Novom Beogradu u znak dobrodošlice postavljene su velike zastave Nemačke i Srbije.

TANJUG/ JKP JAVNO OSVETLJENE/ ALEKSANDAR PAJOVIC

Prvi sastanak kancelarke Merkel i predsednika Vučića planiran je odmah po njenom dolasku i svečanom dočeku, koji će biti priređen ispred Palate “Srbija”.

Oni će razgovarati iza zatvorenih vrata u četiri oka, a nakon toga najavljene su izjave za medije.

Kancelarka, koja posle Beograda gde će i prenoćiti, ide u Tiranu, gde će se sastati sa premijerima zemalja Zapadnog Balkana, u Beogradu će boraviti najduže

Njena poseta na kraju mandata snažan su signal da Srbija i region ostaju visoko na agendi Nemačke, kao i da je ta poseta priznanje za razvoj Srbije.

Ranije ove nedelje, portparolka nemačke vlade Martina Fic najavila je da će u fokusu razgovora dvoje državnika biti bilateralni odnosi, ekonomsko-politički odnosi i pitanja evropske perspektive.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike