Odloženo suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića: Razlog nove mere u suzbijanju koronavirusa

13.09.2021

14:35 >> 14:48

0

Autor: 24sedam

Sledeće ročište zakazano je za 17. septembar

Odloženo suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića: Razlog nove mere u suzbijanju koronavirusa
Oliver Ivanović - Copyright Oliver Ivanović/Profimedia

Ročište u suđenju za ubistvo lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića, koje je bilo zakazano za sutra u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini, odloženo je za 17. septembar, izjavio je danas Musa Damati, advokat optužene Silvane Arsović.

Damati u izjavi za prištinsku Ekonomiju onlajn nije precizirao razlog za odlaganje ročišta, ali RTS prenosi da ispitivanje svedoka tužilaštva u procesu za pomaganje ubistva Ivanovića neće biti nastavljeno sutra zbog mera koja je vlada u Prištini uvela kako bi se sprečilo širenje koronavirusa.

Pročitajte još:

Advokat Jovana Filipović, takođe branilac jednog od optuženih za pomaganje u ubistvu, navela je za RTS da će ih o datumu sledećeg ročišta obavestiti iz suda.

Za učešće u pomaganju ubistva Ivanovića optuženo je šest osoba – Marko Rosić, Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković, Žarko Jovanović, Silvana Arsović i Rade Basara.

Njih specijalni tužilac u Prištini tereti za niz krivičnih dela koja se odnose na učešće ili organizovanje kriminalne grupe, teško ubistvo, zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćeno i neovlašćeno posedovanje ili kontrolu oružja.

Na prvom ročištu, tri i po godine od ubistva, u Osnovnom sudu u Prištini svedočili su taksisti Haki Nimani i njegov sin Veton, koji su vozili Olivera Ivanovića i Časlav Ilić.

Za sada za svedočenje je prijavljeno 28 osoba.

Pročitajte još:

Lider Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike