Razotkriven čitav plan haosa na KiM: "Kurti kupuje podršku Albanaca pred lokalne izbore"

21.09.2021

08:43 >> 10:21

0

Autor: A. B.

Drecun je rekao da su Srbi na KiM pokazali da će se istrajno boriti za sopstvenu slobodu kretanja koju Priština na najgrublji način ograničava

Razotkriven čitav plan haosa na KiM: "Kurti kupuje podršku Albanaca pred lokalne izbore"
Aljbin Kurti / Profimedia

Priština preduzima jednostrane poteze kojima se na najgrublji način narušava Briselski sporazum i pokazuje da ga neće poštovati, naročito u ključnom delu koji se odnosi na formiranje Zajednice srpskih opština, izjavio je danas predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju (KiM) Milovan Drecun.

– Kurti već dugo najavljuje mere takozvanog reciprociteta. Bio je jedno vreme kritikovan od Haradinajeve partije da nije spreman da preduzme akcije, zatim idu lokalni izbori i nastavak dijaloga – rekao je Drecun.

On je ocenio da je ovim potezom Kurti pokazao da je spreman na zavođenje jednostranih mera, na čvrst stav prema Beogradu, da se ne plaši nikoga i ničega, te da je time kupio političku podršku albanskog biračkog tela za predstojeće lokalne izbore.

Milovan Drecun, Printscreen/Youtube, Jutarnji Program TV Happy

Drecun je rekao da su Srbi na KiM pokazali da će se istrajno boriti za sopstvenu slobodu kretanja koju Priština na najgrublji način ograničava.

Pročitajte još:

Naveo je i da je Miroslav Lajčak izjavama tokom boravka u Prištini ohrabrio tamošnje vlasti na ovako jednostrane poteze.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti