Poslušnik stranih ambasada: Krivokapiću je mesto pored onih koji su napadali Cetinjski manastir

31.08.2021

13:24 >> 16:54

0

Autor: 24sedam

Krivokapić je postao prepoznat kao neko ko menja mišljenje više puta tokom dana

Poslušnik stranih ambasada: Krivokapiću je mesto pored onih koji su napadali Cetinjski manastir
Copyright Zdravko Krivokapić AP Photo/Francisco Seco

U noći 30. avgusta 2020. Zdravko Krivokapić je pošao u Saborni hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, sada je to potpuno jasno, sa ove vremenske distance, sa isključivom namerom da se dokopa funkcije premijera, da prisvoji pobedu samo za sebe.

Uspeo je Zdravko Krivokapić da prevari sve, i Crkvu i narod, a da potom krene putem prevare svega onoga što su bila očekivanja od istorijske pobede.

pročitajte još:

Zdravko Krivokapić je politički začet u martu 2020. godine, pri jednom ,,slučajnom” susretu u Petrovcu. Tada je Miško Perović, kome je u tom trenutku bilo više nego jasno da je režim Mila Đukanovića prošlost, osetio trenutak da infiltrira u vrhu buduće vlasti ličnost po meri ,,druge familije”, osobu koja će dobiti zadatak da ostvari ono što Đukanović nije uspeo, da protera SPC iz Crne Gore.

Tipovan je Zdravko Krivokapić, čovek bez stava, koji je, nažalost, spreman da uradi sve što mu se isporuči, a što je u duhu decenijske politike Mila Đukanovića.

Misleći da mu podrška koalicije na čije je čelo prevarno došao nije garant da će biti zaštićen od svih iskušenja, odmah je pošao po stranim ambasadama i postao je u njima, kako pričaju, redovniji od mnogih zaposlenih.

Od čoveka kakvog ga je predstavila koalicija ,,Za budućnost Crne Gore” nije, nažalost, politički ostalo ništa.

Postao je dvestopostotni Crnogorac, Katunjanin koji odlično poznaje i razume prkos i inat ,,časnih” Cetinjana koji se suprotstavljaju svečanom ustoličenju mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru, razume ih, reče, jer je i on takav.

Tanjug

Postao je prepoznat kao neko ko menja mišljenje više puta tokom dana, ko vara i narod i Crkvu, jer ni posle godinu dana nema Temeljnog ugovora sa SPC, nema zakona o popisu, poreklu imovine, lustraciji, državljanstvu, prebivalištu…

Nije slučajno Zdravko Krivokapić, u društvu Milojka Spajića i u direktnom telefonskom kontaktu sa Željkom Ivanovićem, boravio u Patrijaršiji tokom Sabora SPC. Imao je Zdravko Krivokapić zadatak da spreči izbor Joanikija za mitropolita, ali mu to na sreću nije pošlo za rukom, piše ,,Borba”.

Dobro su znali u ,,drugoj familiji” da je Joanikije dostojan, da nije čovek koji se boji i koji bi se povukao pod bilo čijom silom ovozemaljskom, da je po rođenju Srbin i da ni po koju cenu nije spreman da trguje sa interesima SPC u Crnoj Gori.

Nije Krivokapić uspeo da spreči izbor Joanikija za mitropolita, pa sada udružen sa ,,prvom” i ,,drugom” familijom pokušava da spreči njegovo svečano ustoličenje.

Juče najavi da će ići bez obezbeđenja na Cetinje, a već danas je odustao. Pametnome dosta da zaključi o kakvoj se ličnosti radi.

Zna Zdravko Krivokapić da nema sa čim izaći pred Svetog Petra Cetinjskog, kao ni pred patrijarha Porfirija i mitropolita Joanikija, pred verni narod, jer mu tamo nije mesto posle svih izdaja koje je počinio. Kako da se pojavi patrijarhu Porfiriju na oči kad ga je slagao u Patrijaršiji pred 30 sveštenika.

Verovatno da će Zdravko Krivokapić do nedelje odlučiti da ipak pođe na Cetinje, da bude tamo gde mu je izgleda mesto, prekoputa Crinjskog manastira, ispred metalne ograde, u društvu Mila Đukanovića, Miraša Dedeića i ostalih komita i mrzitelja SPC. Jer za ovih godinu dana više puta se sreo sa Milom Đukanovićem nego sa bilo kojim glasačem koji mu je dao glas na izborima prošle godine.

Mesto mu je očigledno tamo gde je pre tridesetak godina bila grupa, po Zdravku ,,časnih” Cetinjana, koja je kamenicama gađala Cetinjski manastir, a prokletstvo i sudbina koja ih je potom zadesila svima je poznata.

pročitajte još:

Većinska Crna Gora će 5. septembra biti srcem i molitvom uz svog mitropolita Joanikija, u Cetinjskom manastiru i širom Crne Gore, i proslaviće ustoličenje novog crnogorsko-promorskog mitropolita.

A onima drugima jasna poruka: Izdaja, možda je neko voli, a izdajnike svi mrze, što bi rekao Miguel Savedra.

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike