Gradonačelnik Vučević ponosan zbog kovid bolnice: Novi Sad je čudo od grada, predaja nije opcija!

02.09.2021

09:37 >> 09:38

0

Autor: I.Pavlović

Grad Novi Sad je u ovu bolnicu uložio skoro 400 miliona dinara

Gradonačelnik Vučević ponosan zbog kovid bolnice: Novi Sad je čudo od grada, predaja nije opcija!
Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/bs

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević podsetio je na svom Instagram profilu da je pre tačno četiri meseca postavljen kamen temeljac za kovid bolnicu.

– Već danas stojimo ispred tog važnog objekta za sve nas. Grad Novi Sad je u ovu bolnicu, uključujući i vrednost parcela, uložio skoro 400 miliona dinara, istakao je Vučević i dodao:

PROČITAJTE JOŠ:

– Novi Sad je čudo od grada, on nikad ne spava, on je uvek tu da svoje žitelje prigrli. Znam da će Novosađani umeti da cene naš trud i napor u vreme strašne pandemije i zato sam vam svima zahvalan! Ne zaboravite – predaja nije opcija!

 

Kovid bolnica na novosadskom Mišeluku prostire se na 19.500 kvadrata, imaće 220 kreveta na intezivnoj i 404 kreveta na poluintezivnoj nezi, a osim bolničke zgrade koja će imati tri lamele, imaće i kuhinju, magacin, magacin apoteke, kapelu, kotlarnicu i prostor za medicinske gasove uz prateće parkinge i druge saobraćajne površine.

U samoj bolnici će biti i dve operacione sale, angio sala, dva rendgena, dva skenera, odeljenja sa ultrazvukom, endoskopija, laboratorija, pet ambulanti i osam dijaliznih mesta.

PROČITAJTE JOŠ:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike