Ko je bio Astrit Ademaj? Kandidat za gradonačelnika sinoć likvidiran u Peći

09.09.2021

07:11 >> 08:06

0

Ademaja je pre mesec dana Demokratska partija Kosova (DPK), čiji je osnivač Hašim Tači, imenovala za kandidata za gradonačelnika Peći

Ko je bio Astrit Ademaj? Kandidat za gradonačelnika sinoć likvidiran u Peći
Copyright Astrit Ademaj/printscreen/Facebook

Kandidat Demokratske partije Kosova za gradonačelnika Peći Astrit Ademaj ubijen je sinoć u 20.20 u pucnjavi. Astrit Ademaj ubijen je zajedno sa bivšim kandidatom DPK za gradonačelnika Dečana Belrandom Kadrijajem.

Slučaj se dogodio u baru ispred Ekonomske škole u ​​Peći, piše kosovski “Koha ditore”. Navode da je do ubistva došlo u jednom lokalu u Peći i da je nakon verbalnog sukoba usledila pucnjava. Izvori medija na albanskom navode da je došlo do međusobnog oružanog obračuna i da su žrtve pucale jedna na drugu. Policija je na licu mesta zatekla dva komada vatrenog oružja.

Pročitajte još

Brat Astrita Ademaja, Avni Ademaj, takođe je povređen, pišu “Reporteri”.

Dežurni lekar u bolnici u Peći Sadri Beriša izneo je detalje slučaja.

– Dva pacijenta su dovezena bez znakova života, dok je jednom povređena šaka i on je van životne opasnosti. Otpušten je i lečio se ambulantno. Naime, polomljen mu je prst. Ne znamo da li su druge dve osobe umrle na licu mesta ili usput, ali su bez znakova života dovedene u Urgentni centar u bolnici u Peći – objasnio je Beriša.

Ko je bio Astrit Ademaj?

Ademaja je pre mesec dana Demokratska partija Kosova (DPK), čiji je osnivač Hašim Tači, imenovala za kandidata za gradonačelnika Peći.

– Večeras smo u Peći, u gradu olimpijskih šampiona koji su učinili ponosnim ne samo Kosovo, već i sve Albance širom sveta, predstavili kandidata DPK za gradonačelnika Astrita Ademaj. Odlučili smo da na oktobarskim izborima posebnu pažnju posvetimo Peći, što i zaslužuje, i uz podršku građana ove opštine krenemo u realizaciju projekata za pretvaranje Peći u grad ekonomskog, turističkog, kulturnog razvoja – napisao je Memli Krasniki na dan ozvaničenja Ademajeve kandidature, pišu kosovski “Reporteri.net”.

Astrit Ademaj bio je generalni sekretar Univerziteta u Peći “Hadži Zeka”. Bio je i kandidat za doktorat Univerziteta u Sarajevu iz oblasti bezbednosnih nauka.

Samo dva sata pre tragedije Astrit Ademaj objavio je video-zapis na svojoj zvaničnoj Facebook stranici. U tom videu Ademaj je agitovao na stanovnike Peći da mu poklone poverenje na narednim lokalnim izborima zakazanim za 17. oktobar ove godine.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike