Akcija po poternici zbog ratnog zločina: Akcijom MUP-a uhapšen islednik u logoru u Goraždu

12.09.2021

18:19 >> 20:30

0

Autor: Nikola A.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova

Akcija po poternici zbog ratnog zločina: Akcijom MUP-a uhapšen islednik u logoru u Goraždu
Copyright Pixabay

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za otkrivanje ratnih zločina, u saradnji sa Upravom granične policije i Policijskom stanicom Priboj uhapsili su danas na Graničnom prelazu Uvac državljanina Bosne i Hercegovine E. V. (1965) za kojim je bila raspisana policijska potraga zbog sumnje da je izvršio krivično delo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

Pročitajte još:

On se tereti da je u periodu od januara 1993. do oktobra 1994. godine kao islednik u logoru u Goraždu učestvovao u maltretiranju i prebijanju ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti koji su bili pripadnici Vojske Republike Srpske.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Tužilaštvu za ratne zločine u Beogradu.

Ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković naložila je ambasadi u Srbiji da odmah reaguje i od srpskih vlasti dobije zvanične i potpune informacije o statusu Edina Vranja, koji je uhapšen u nedelju na graničnom prelazu Uvac.

Edin Vranj, Youtube printscreen/Face TV

Prema izveštajima bosanskih medija, Vranj je, po privođenju uspeo da pošalje telefonom poruku da je uhapšen i da ga sprovode u Beograd zbog ratnog zločina, te zatražio da odmah reaguje ambasada.

Vranj je potvrdio medijima da je razlog za privođenje krivična prijava za navodne ratne zločine u Goraždu kao i da je uhapšen na putu za Sandžak.

Vranj je bio načelnik Sektora kriminalističke policije u Federalnoj upravi policije i načelnik Odeljenja za organovani kriminal. Napustio je Upravu policije Federacije BiH 2016. godine, kada je postao direktor privatne agencije za bezbednost.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike