Gordana Čomić, za 24sedam, o rezultatima u prvih 100 dana: Merilo rada Vlade je borba protiv pandemije

06.02.2021

10:27 >> 19:39

0

Ministri su zakletvu položili 28. oktobra, a ovih dana sumiraju se rezultati za protekli period

Gordana Čomić, za 24sedam, o rezultatima u prvih 100 dana: Merilo rada Vlade je borba protiv pandemije
Copyright minljmpdd.gov.rs

Prvih 100 dana rada Vlade Srbije prilika je da se sumiraju rezultati i postave ciljevi za naredni period. Pored borbe za zdravlje stanovništva, ekonomskog napretka, evrointegracija, među zacrtanim planovima su unapređenje dijaloga u društvu, popravljanje položaja ugroženih i diskriminisanih.

Zato smo pitali ministarku za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordanu Čomić koliko je zadovoljna dosadašnjim rezultatima Vlade i šta je najveći uspeh ministartva na čijem je čelu.

– Postignuti rezultati svakog ministarstva i Vlade u celini merljivi su jedino u skladu sa planom rada za prva tri meseca, šta se planiralo, a šta od toga uradilo. Jedino što može biti razlog zadovoljstva jeste posao Vlade oko nabavke vakcina i imunizacije stanovništva, dostupnost vakcina kojih nije ni bilo na dan izbora Vlade, a čije obezebeđivanje je stavilo Vladu Srbije u red država koje ozbiljno i odgovorno brinu o zdravlju stanovništva. Merilo rada Vlade je borba protiv pandemije, te su nabavka vakcina i plan imunizacije očigledna činjenica kojom se rad može oceniti uspešnim. Dobar posao oko medijske strategije je takođe razlog dobrih ocena – kaže, za 24sedam, ministarka Gordana Čomić.

Kako navodi, nakon usvajanja plana rada ministarstva na sednici Odbora za ljudska i manjinska prava Narodne skupštine Republike Srbije 16. novembra 2020. godine, svi planom predviđeni poslovi su obavljeni.

– Organizovan je prvi društveni dijalog i objavljene su polazne osnove za izradu Zakona o rodnoj ravnopravnosti, Zakona o istopolnom partnerstvu i Zakona o izmenama i dopunama zakona o zabrani diskriminacije, izabrane su radne grupe, pa cilj da se po Zakonu o planskom sistemu o svemu odlučuje na sednici NSRS tokom prolećnog zasedanja može biti ostvaren – najavljuje ministarka.

Antonio Ahel/ATAImages

Na pitanje šta je planirala a nije uspela da uradi u prvih 100 dana, odgovara da je to internet stranica ministarstva.

pročitajte još

Kako kaže, ne pronalazi se u kritikama predsednika Srbije Aleksandra Vučića, upućenim pojedinim, ali neimenovanim članovima Vlade, te na pitanje da li smatra da neki članovi Vlade nisu radili dovoljno dobro, odgovara: – I da smatram, mislim da je elementarno pravilo timskog rada da se to saopšti na sednicama Vlade.

Za kraj ističe šta je potrebno da se uradi da bi rezultati Vlade bili bolji, te da bi se zadržao trend rasta.

– Više dijaloga o svemu i sa svima o javnim politikama i merljivo slabljenje pandemije da bi bilo merljivog jačanja ekonomije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike